Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

...Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση

Γ3   και   Γ4 ...σε βιωματική  δράση
         Στις 12 Οκτωβρίου πήγαμε στο Πάρκο Ελευθερίας   (Κτήριο 6, πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ)  και επισκεφτήκαμε την Έκθεση αρχειακού και φωτογραφικού υλικού «Αθήνα 1940-1944. Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση»,  για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας απο τις ναζιστικές δυνάμεις της κατοχής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1944.
         Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκεται ένα κτήριο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την ιστορία της Αθήνας καθώς υπήρξε τόπος μαρτυρίου αντιστασιακών κατά τη διάρκεια της χούντας. Παρακολουθήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον πόλεμο, την κατοχή, την αντίσταση και την απελευθέρωση. Είδαμε  φωτογραφίες και αποσπάσματα εφημερίδων απο εκείνη την περίοδο. Στη συνέχεια κάναμε ένα σύνολο δράσεων, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες   και προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε σκηνές εκείνης της εποχής.Η μία ομάδα αναπαράστησε μια σκηνή από την αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στους Γερμανούς και η άλλη ομάδα μια σκηνή από την ημέρα της απελευθέρωσης των Ελλήνων. Αυτό που το έκανε πιο ενδιαφέρον είναι ότι μετά ζωντανέψαμε τις εικόνες και μπήκαμε για λίγο στη θέση των Ελλήνων εκείνης  της εποχής.

                            Κείμενο :  Ρωσέτου Στέλλα, μαθήτρια  του  Γ4 
                                          Σαράτση Καλλιρόη,μαθήτρια του Γ4


       Φωτογραφία :Ρωσέτος  Μιχάλης  ,μαθητής του Γ4

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)