Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

.....κάνουν την Επιστήμη να μοιάζει με γιορτή!


        Το να γίνονται πειράματα στο Ελληνικό  σχολείο είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο ζητούμενο! 

        Ο χαρακτήρας που θα έχουν συζητιέται επίσης πολύ.

        Θα είναι πειράματα εντυπωσιακά, που θα συγκινούν τους μαθητές,
θα είναι εργαστηριακές ασκήσεις με φύλλα εργασίας που θα εκτελούν οι μαθητές ή 
πειράματα επίδειξης στα πλαίσια αυστηρά του μαθήματος;

Όλα μπορούν να χωρέσουν στην αγκαλιά του σχολείου, 
κατά τη γνώμη μας, το καθένα με το ρόλο του. Στο σχολείο μας έγιναν την Παρασκευή 11 Νοέμβρη, πειράματα που κάνουν την Επιστήμη
να μοιάζει με γιορτή και , το σημαντικότερο, οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από απόφοιτους αυτού του σχολείου, τώρα φοιτητές και καθηγητές στην ενισχυτική διδασκαλία που ξεκίνησε και συνεχίζεται με δική τους πρωτοβουλία και εθελοντικά. 

      Πρόκειται για πραγματική αειφορία! Οι μαθητές που τα παρακολούθησαν, απόλαυσαν τα εντυπωσιακά πειράματα, έμαθαν από τις εξηγήσεις των πειραματιστών, οι οποίοι είχαν και μεταξύ τους εξιαρετική "χημεία" και έδωσαν μια ζωντανή, γεμάτη χιούμορ παράσταση! 


Ευγνώμονες, ...ευχαριστούμε!

1 σχόλιο:

  1. Είχα την τύχη να παρακολουθήσω τα παιδιά αυτά σε προηγούμενη παρουσίαση πειραμάτων και εξεφρασα την επιθυμία να συνεχίσουν και στο μέλλον τέτοιες εκδηλώσεις. Χαίρομαι γιατί η επιθυμια μου έγινε πραγματικότητα.Συγχαίρω την Στέλλα Χριστοπούλου, τον Γιώργο, τον Παντελή και τους ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)