ΘΕΑΤΡΙΚΑ   ΚΑΙ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ...  ΔΡΩΜΕΝΑ 


ΣΤΗ  ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ



          Το  σχολείο μας φέτος  στη  γιορτή  της  25ης  Μαρτίου  παρουσίασε δραματοποιημένα  αποσπάσματα από  το  κορυφαίο έργο  του  Δ. Σολωμού  "Ελεύθεροι  Πολιορκημένοι"
          Το  κείμενο των μαθητών  που  συμμετείχαν στο  θεατρικό  δρώμενο νομίζω  ότι  αποτυπώνει και  το  πνεύμα  της  γιορτής:

      "  Ο ηρωικός αγώνας των Μεσολογγιτών  αποτελεί παγκόσμιο  σύμβολο ελευθερίας και  η έξοδος συγκλονίζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Το ερώτημα που πραγματεύεται ο σημερινός εορτασμός είναι το εξής  «Εγώ θα έβαζα σε κίνδυνο τη ζωή μου για κάτι μεγαλύτερο και ανώτερο από το ατομικό;». Ιδιαίτερα σήμερα που συγκλονιστικά γεγονότα αναδεικνύουν την ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας απέναντι σε αναλλοίωτες αξίες και κυρίως απέναντι στην ανθρώπινη αξία.
           Σήμερα που χιλιάδες πρόσφυγες ξεριζωμένοι από το τόπο τους διεκδικούν το δικαίωμα στη ζωή, θύματα της πολιτικής των ισχυρών και του πολέμου είναι περισσότερο από αναγκαίο να υπερβούμε την ατομικότητά μας και να αποδείξουμε ότι το χρέος μας είναι η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για ένα δικαιότερο κόσμο  που οι άνθρωποι θα νιώθουν ασφαλείς και ελεύθεροι.
         Είναι σημαντικό λοιπόν να γνωρίζουμε τον αγώνα των Μεσολογγιτών για να ορίσουμε καλύτερα στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε, τις αξίες οι οποίες θα μας οδηγήσουν στην αυτογνωσία μας και  θα αποτελέσουν την  πυξίδα για την πορεία μας στο μέλλον."

        Μετά  το  θεατρικό δρώμενο απολαύσαμε το  δυναμισμό  και  τη  χάρη  της Χορευτικής  μας ομάδας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις