Τέλεια αντίθεση



    Η τέλεια αντίθεση με την προηγούμενη ανάρτηση, που προσπάθησε να αποτυπώσει μια γιορτή οργανωμένη από μια παρέα, με κοινό όραμα, την Περιβαλλοντική μας Ομάδα. 
                                                                              
  
 Τώρα νιώθουμε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τη θλίψη και την οργή μας για τους νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με αναφορές σ΄αυτό το αποτρόπαιο γεγονός, που θίγει τόσο βάναυσα το ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και αυτή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΗ.



Διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα - Άρθρο 19


Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο


Ας δώσουμε, τέλος, το λόγο σε ένα δικό μας σκιτσογράφο τον Ανδρέα Πετρουλάκη:
 ".....είναι κρίσιμο να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τη διακριτική μας ικανότητα. Τα θύματα των ισλαμοφασιστών είναι ήρωες της Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού και δεν πρέπει να τα χαρίσουμε στους ακροδεξιούς της χώρας μας και της Ευρώπης. Πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου ότι δεν μιλούμε για τους Μουσουλμανικούς λαούς αλλά για μία φανατική ισλαμική μειοψηφία με πρώτα θύματα και στόχους τους μετριοπαθείς Μουσουλμάνους. Οι συνάδελφοι που δολοφονήθηκαν χτες αυτό το γνώριζαν πολύ καλά. Στο στόχαστρό τους είχαν πάντα τους φανατικούς θρησκόληπτους όλων των θρησκειών και όχι λαούς ή θρησκείες".

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.kosmos&id=38735
Είναι ουτοπία;; Ας είναι αυτά τα τελευταία θύματα.....

Σχόλια

  1. Δυστυχώς δε φαντάστηκα ότι θα φτάναμε ως εδώ όταν είχα αναρτήσει στο blog για το βιβλίο ''H αρρώστια του Ισλάμ'' http://nemo6079.blogspot.gr/2014/08/h_23.html.
    Αισθάνομαι πάντως πως η Ελληνική κοινωνία που ξεσηκώθηκε(δίκαια) για το θέμα του Ρωμανού, εδώ κάνει την πάπια. Την επόμενη μέρα υπάρχει και κείμενο με τίτλο ''Γιατί δεν είμαι Charlie Hebdo'' http://www.alfavita.gr/apopsin/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-charlie-hebdo.
    Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι πρόκειται για κάτι πιο γενικό κι αυτό λέγεται "ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΊΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η φρικιαστική πράξη, με όλους τους συμβολισμούς που εμπεριέχει ( χτύπημα στην καρδιά του ευρωπαϊκού πολιτισμού στην κοιτίδα όπου "ελευθερία-ισότητα-αδελφότητα", στην κούνια των ανθρωπιστικών αξιών, στο καταφύγιο ιδεών που προάγουν την ιδέα του ανθρώπου) δεν είναι τυχαίο που σόκαρε τις κοινωνίες μας. Ναι, μια ακόμα τρομοκρατική ενέργεια, αλλά εδώ κάπως νιώθεις ότι σου παραλύεται η σκέψη..

    Το σύνθημα που ακούστηκε έξω από το γαλλικό ινστιτούτο, στη συγκέντρωση πένθους και συμπαράστασης, ήταν "ούτε φοβάμαι, ούτε και μισώ". Και ωραίο, ωραιότατο, σε τέτοιες στιγμές κιόλας, το δεύτερο, αλλά το "ούτε φοβάμαι" μού θύμιζε τον περαστικό νύχτα από το νεκροταφείο που μονολογεί διαρκώς "όχι, δε φοβάμαι, δε φοβάμαι".
    Φοβόμαστε, δυστυχώς. Το φανατισμό, το φασισμό, τη χωρίς όρια βία που κουβαλάνε και τις συνέπειές τους - πόσα δε ζούμε και εδώ..

    Φάρμακο; Δεν ξέρω. Ας επιμένουμε στην αγάπη, την ομορφιά, ας ποτίζουμε στοργικά τις αξίες που υποφέρουν και πάνε πίσω την υπόθεση του Ανθρώπου.

    Έστω, με μικρές, "ασήμαντες" χειρονομίες. Όπως η ανάρτησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις