Μία βράβευση επί 22. Ευχαριστούμε όλους!

Το Σάββατο που μας πέρασε, στο μαθητικό φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας έγινε μία βράβευση που πολύ μας συγκίνησε. Ο Δήμος βράβευσε τους δυο παλιούς μας μαθητές, την Τζένη Ψαρρά και τον Αντρέα Μαρκουλιδάκη για την πρωτοβουλία που είχαν να «στήσουν» ένα ολόκληρο δίκτυο δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας στο σχολείο μας. Εθελοντικά και ξεπερνώντας χίλιες μύριες πρακτικές δυσκολίες.
            Η ιδέα της ενισχυτικής διδασκαλίας στο σχολείο μας ξεκίνησε  δυο χρόνια πριν από καθηγητές του σχολείου, τους οποίους πλαισίωσαν επίσης εθελοντικά και με αστείρευτη διάθεση οι παλιοί μαθητές και τώρα πια πτυχιούχοι φιλολογικών σχολών Έλενα Γεωργακοπούλου, Πωλίνα Καψάλη και Σπύρος Σπηλιωτόπουλος.
            Η προσπάθεια αυτή πιθανώς δε θα είχε συνέχεια αν δε βρισκόντουσαν ο Αντρέας και η Τζένη, που με το πείσμα, την επιμονή τους αλλά και τις ικανότητές τους όχι μόνο έδωσαν ώθηση στην Ενισχυτική, αλλά στην ουσία την έχτισαν από την αρχή και συνεχίζουν να τη διευθύνουν και να την οργανώνουν υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Έχουν καταφέρει και έχουν βρει 22 (!) συνεργάτες, που διδάσκουν όλοι αφιλοκερδώς – και η αλήθεια είναι πως ό,τι και να πούμε εδώ δε θα είναι αρκετό για να τους ανταποδώσουμε στο ελάχιστο κάτι απ’ αυτό που προσφέρουν.
            Με κάποια από τα «παιδιά» αυτά συναντιέμαι στους έρημους διαδρόμους του σχολείου κάποια απογέματα, κάποιες Κυριακές κι αργίες, κάποιες ώρες μετά τις σχολικές γιορτές. Το βλέπουν άραγε ότι τους χαμογελώ εγκάρδια, ότι τους κλείνω το μάτι, ότι τους σφίγγω το χέρι; Το βλέπουν ότι εκτός από το χρόνο και τις γνώσεις τους που προσφέρουν στα παιδιά προσφέρουν σε όλους την ελπίδα;
            Στοιχειώδης η βράβευση του Δήμου – κι ας σημειώσουμε εδώ ότι και ο Σύλλογος Γονέων, με την όση στενότητα των καιρών, οργάνωσε ένα ευχαριστήριο δείπνο προς τιμή τους. Πρότασή μας προς το σχολείο να συζητήσει και να βρει κάποιους τρόπους επιβράβευσης του έργου των παιδιών.
            Όσοι διαβάζετε το σχολικό μας μπλογκ, αυτή την ανάρτηση, μπορείτε να στείλετε κι εσείς το μήνυμά σας – τι λέτε, δεν είναι κάτι που επιβραβεύει κι αυτό;

Σχόλια

  1. μπράβο στα παιδια!!!!!Μπράβο και πάλι μπράβο!!Ας εξαπλωθεί η αλληλεγγύη παντού μπας και αλλάξει αυτή η καταραμένη η νοοτροπία και ξεκολλήσουμε απο το βούρκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου απαντώ ... ελυτίστικα: " κι η Άνοιξη κι αυτή προϊόν του Ανθρώπου είναι", λέει κάπου στο Φωτόδεντρο.

      Διαγραφή
  2. Η μεγαλύτερη επιβράβευση θα έρθει μετά από χρόνια. Όταν κάποιοι θα λένε : " Όταν ήμουν μαθητής-τρια, κάποιοι απόφοιτοι μαθητές-τριες του σχολείου μου με βοήθησαν να πλησιάσω ή και να πραγματοποιήσω τα ΟΝΕΙΡΑ μου" .
    Και να είναι η μεγαλύτερη αλήθεια ότι ΕΣΕΙΣ, στη νιότη σας, σε μια εποχή τόσο σκληρή και απογοητευτική για τα όνειρα, χτίζατε όχι μόνο τα δικά σας όνειρα αλλά και των άλλων. Συνεπιβάτις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεπιβάτιδα,

      Τα λες τόσο καλά, ας μην το χαλάω εγώ με τις πανταχού παρούσες απαντήσεις μου.

      Ευχαριστούμεεεεε

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις