Γράμμα στην Ελευθερία για τη γειτονιά μας



Αγαπητή μας Ελευθερία,  

Σου γράφω για να σου πω τα νέα της γειτονιάς του σχολείου μας, μια και πάνε δυο χρόνια τώρα που είσαι μακριά.
Θυμάσαι πώς είχε η κατάσταση, ε; Θυμάσαι που μας ζήλευαν όλοι; Έκαναν, ας πούμε οι τρεις φοβεροί μας αστρονόμοι βραδιές αστρονομίας;  
Μας ζήλευε το Πλανητάριο  και προγραμμάτιζε αμέσως τις δικές του φτωχές εκδηλώσεις. Θερινό σινεμά εμείς; Ξεπετιόταν μέσα στο πουθενά το σινέ Φλοίσβος και δωσ’ του ταινίες. Πρότυπη και υποδειγματική βιβλιοθήκη εμείς; Άμεση κινητοποίηση στο Ευγενίδειο, για να στήσει τη δική του. Και τέλος πάντων, κάτι κατάφερε, αλλά σαν τη δική μας βιβλιοθήκη-αναψυκτήριο-σαλονάκι-άντρο ακολασιών-χώρο συζητήσεων, δημιουργίας  και συνωμοσιών, ε… ε, όχι!

Για το Ωνάσειο και τις γύρω ψαροταβέρνες δε σου γράφω. Στο μεν, ούτως ή άλλως, δε θέλαμε και ποτέ να πάμε, στις δε δεν μπορούσαμε.
Αυτά παραμένουν ως είχαν, πάντως.

Πρέπει να σου πω πως πολυκατοικίες έχουν αρχίσει και φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Λόγω του 6ου Λυκείου η γη έχει πάρει υπεραξία, αν και άλλοι, άσχετοι με τα τεκταινόμενα, πιστεύουν ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί λόγω ενός κέντρου πολιτισμού που χτίζει ο κύριος Νιάρχος.  Τι να πω. Εκδηλώσεις εμείς, τραγούδια και παραστάσεις;
Εθνική Λυρική σκηνή θα κάνουν, λέει, για να μας ανταγωνιστούν. Και να’ταν μόνον αυτό! Και την Εθνική Βιβλιοθήκη προορίζουν για τον ίδιο χώρο. Λες και θα πηγαίνει κανείς, όταν εξυπηρετείται τόσο ικανοποιητικά από τη δική μας..

Θυμάσαι που ερχόσουν με το ποδήλατο; Τη θέση σου τώρα την έχει πάρει η Αγγελική, ενώ και οι άλλοι, οι παλιοί και σταθεροί ποδηλάτες, συνεχίζουν να τιμούν το μέσον. Ε, λοιπόν, το πάρκο αυτό που κάνουν, το κέντρο, ακριβώς δίπλα μας, θα είναι, λέει, πολύ φιλικό στους ποδηλάτες. Μάλιστα. Μέχρι πού θα φτάσει η αντιγραφή, Ελευθερία;

Και ελεύθεροι χώροι, χώροι αναψυχής και αθλητισμού άφθονοι, χαρισμένοι στο δήμο Καλλιθέας, που έχουν ανοίξει ήδη και που ματαίως προσπαθούν να αποσπάσουν τους καλύτερους αθλητές μας που κατακτούν τις διακρίσεις τη μια πίσω απ’ την άλλη.

Έχουν έτοιμο, μάλιστα και ένα κέντρο επισκεπτών, οπότε μπορεί να πάει κανείς και, με ή χωρίς ξενάγηση, να δει τα έργα που γίνονται, να ενημερωθεί για την εξέλιξή τους, να λάβει γνώση. Αναλογίσου: Μήπως και στο σχολείο μας οι επισκέπτες ( δηλαδή όλοι μας) δεν περνάνε ζάχαρη;

Το 2015 όλα αυτά θα είναι έτοιμα, λέει, και μια άλλη γειτονιά θα είναι η γειτονιά μας. Σοβαρά τώρα: Δε χαίρεσαι, αλήθεια; Ποιο σχολείο τυχαίνει να βρίσκεται κοντά σε τέτοια προνομιακή θέση, σε μια γειτονιά τόσο πλούσια σε δυνατότητες και παραστάσεις; Και τι να κάνουμε; Πώς να εκμεταλλευτούμε αυτή τη συγκυρία, κυρία Ελευθερία; Εσύ που πάντα είχες, και έχεις ακόμα,  καταπληκτικές ιδέες, πες μας κάτι.


Σε φιλούμε, λοιπόν, και σε περιμένουμε, με το ποδηλατάκι σου ή όχι, να κάνουμε μια βόλτα στο χώρο των εργασιών και να δούμε τις προσπάθειες που κάνουν οι φτωχοί ανταγωνιστές μας να μας φτάσουν:-)



ΥΓ. Φέρε και τη φωτογραφική μηχανή. Να βγάλουμε καμιά φωτογραφία για το μπλογκ. Απ’ όσο ξέρω, μπλογκ δε σχεδιάζει ακόμα κανένας γείτονας.

Σχόλια

  1. Ας οργανωθούμε, λοιπόν να πάμε το συντομότερο! Ελπίζω όλα αυτά να αναδείξουν το φυσικό περιβάλλον, αλλά και την ιστορία της περιοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια λυρική, μία εθνική βιβλιοθήκη, χώροι και πολλές δυνατότητες για αναψυχή εκεί που ήταν μόνο ιππόδρομος, δεν είναι και λίγο, Στέλλα, ε; Θέλω κι εγώ να ελπίζω ότι θα αποτελέσουν τα έργα αυτά αληθινή αναβάθμιση της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως λέγαμε , δύο Πανεπιστήμια η Καλλιθέα (πόσο μετέχει η Καλλιθέα σ΄αυτά;),
    τώρα Λυρική και Βιβλιοθήκη –καλά η σωστή Βιβλιοθήκη , φυσικά, υπήρχε προ πολλού- …

    Αξίζει λοιπόν, μια επιτόπια έρευνα με ποδήλατα, φωτογραφικές μηχανές, καλούδια, καλή διάθεση, να δούμε τι συντελείται εκεί , δίπλα στη θάλασσα, για «το λαό της Καλλιθέας» ( ή ερήμην του).
    Μήπως αυτή τη φορά πρέπει να κάνουμε (αυτό το α΄ πληθ. μου αρέσει) φανερή την παρουσία μας και να ρίξουμε γέφυρες προς τα πνευματικά ιδρύματα;;;;
    Από ιδέες έτσι κι αλλιώς, είστε ανεξάντλητοι !

    Υ.Γ Για σκέψου να απαντούσε Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ιδέα για σενάριο)!

    Λίλα Τζέτζου


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι που τα λέγαμε, για τα δυο Πανεπιστήμια της "γειτονιάς" μας. Και η απάντηση στην πικρή παρένθεση θα είναι μάλλον απογοητευτική. Δεν τα πολυνιώθεις - έως καθόλου - στον ιστό της πόλης, ούτε το Πάντειο, ούτε το Χαροκόπειο..

      Λοιπόν, ναι: Εκεί, παρά θιν αλός, με τα καλούδια μας και τις ιδέες μας, ας συζητήσουμε και για τις γέφυρες προς τα πνευματικά μας ιδρύματα..

      ( Δε θέλω ιδέες για σενάριααα...)

      Τελικά, δεν έμεινε ανεπίδοτη η επιστολή, ε;!)

      Τα σέβη μας και τα φιλιά μας

      Διαγραφή
  4. Ανυπομονώ!!! Μένω και εγώ πολύ κοντά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κοντά μένεις και ποδήλατο έχεις και μπλογκ έχεις και φωτογραφίες βγάζεις γι'αυτό. Ό,τι πρέπει να συμμετάσχεις στη συνάντηση!

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Α, ευχαριστούμε τη νέα γενιά για την οπτικοακουστική κάλυψη του θέματος. Ωραίο το βιντεάκι, κυρία οχιά. Εκεί, μάλιστα, που ακούγεται και το O mio babbino caro απογειώνεται και μουσικά!
      Ας ελπίσουμε, βέβαια, μέχρι να γίνουν αυτά τα θαύματα να είναι σε καλύτερη κατάσταση ο κόσμος γύρω μας, να μας έχει φωτίσει λίγο φως, να μπορεί όλος αυτός ο χώρος και ο κόσμος να μην κάνει παραφωνία με το κοινωνικό περιβάλλον..

      Ξαναευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  6. Κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων!!!Θα τους πάμε στα δικαστήρια!!!Αν είναι δυνατόν δηλαδή,θα βγει ο Αριστείδης ο Δίκαιος από τον τάφο του ωρυόμενος για αυτήν την αδικία! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις