Ένα βιβλίο, μία συνάντηση, μια αφορμή



Για το βιβλίο «Το μυστικό της Έλλης», ξαναγράψαμε στο μπλογκ ( εδώ).
                Στη ΒΑ.Β.Ε.Λ, την  αναγνωστική μας λέσχη, το διαβάσαμε και το ευχαριστηθήκαμε. Ο συγγραφέας δέχτηκε πρόθυμα να είναι μαζί μας όταν θα το συζητούσαμε*.
                Κι εμείς, για να τον ευχαριστήσουμε, αλλά και για να αξιοποιήσουμε δημιουργικά την ανάγνωση του μυθιστορήματος, του ετοιμάσαμε για έκπληξη μια φωτογραφική έκθεση με τα τοπία της ιστορίας του βιβλίου, ιστορία που έχει τοποθετήσει στην περιοχή του Κεραμεικού. 

Ακολουθήσαμε τις περιγραφές σε όλες τις σελίδες του βιβλίου, πήγαμε στην περιοχή και προσπαθήσαμε να τις αποτυπώσουμε σε φωτογραφίες. Κι έτσι, μας προέκυψε 
η έκθεση «Τα τοπία της Έλλης».
                Στο εισαγωγικό της σημείωμα γράφαμε: «Σκεφτήκαμε να γνωρίσουμε τις γειτονιές τής Έλλης.
                Τον Κεραμεικό που αλλάζει πρόσωπο, την πλατεία, το σταθμό του μετρό, τα μαγαζιά, αυτά που σύχναζε κι αυτά που απέφευγε η Έλλη, τα παλιά και καινούρια του κτίρια, τους γύρω δρόμους.
                Περπατήσαμε στην Κωνσταντινουπόλεως, στη Σπύρου Πάτση, στην Ορφέως, τη Νευροκοπίου, διασχίσαμε τις διαβάσεις των γραμμών, που χωρίζουν δύο κόσμους, είδαμε τα γεμάτα γκράφιτι τρένα,
πήγαμε στο σταθμό του Ρουφ και περάσαμε στην αχαρτογράφητη περιοχή του Ελαιώνα. Είδαμε τη λαϊκή της Τρίτης και
επισκεφτήκαμε το καφενείο της Αίμου.

                Είδαμε και φωτογραφίσαμε τα κλειστά μαγαζιά, τα συνεργεία, τα γεμάτα χρωματιστά ρούχα μπαλκόνια, τη Λαΐδα και τα studio με το νέον, το υπόγειο ταβερνάκι που σύχναζε η Έλλη με τις φίλες της, το σχολείο της και τη γειτονιά του Αντώνη, το βοτανικό κήπο, τις μεταφορικές  και τις εγκατελειμμένες βιοτεχνίες της περιοχής.
                Για λίγο γίναμε ήρωες του βιβλίου. Και τα τοπία αυτά, τα τοπία τής Έλλης, τα μεταφέραμε εδώ.»

                Μαζί με τη Μαριάννα Νικολαΐδου, το …πλέον επίτιμο μέλος της λέσχης μας, στη φωτογραφική αποστολή ήταν η Ελεάννα Σ., η Μαρία Τ.-Π. κι η Χαρούλα Χ.

                Τώρα που η χρονιά τελειώνει, τώρα που οι διακοπές του Πάσχα μας δίνουν τη δυνατότητα να ζυγίσουμε αυτά  που πετύχαμε κι αυτά που δεν καταφέραμε ή που αφήσαμε στη μέση, ώστε η επόμενη χρονιά να μας βρει πιο αποφασισμένους, δραστηριότητες όπως η φωτογραφική έκθεση και η συνάντηση με τον Θεόδωρο Γρηγοριάδη μας κλείνουν το μάτι και μας ψιθυρίζουν για τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

* για τη συνάντηση αυτή θα γράψουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Σχόλια

  1. Η μούρλα δεν πάει στα βουνά,χάθηκε όλη στο έκτο!!Πάντα τέτοια εύχομαι!:Ρ

    Να μουνα και εγώ έκει!πφφφ!!Υποχρεώσεις,πολλές υποχρεώσεις!!

    Χαιρετώ όλη τη τρελοπαρέαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε χαιρετούμε κι εμείς! Να περνάς όμορφα και ελπίζουμε να καταφέρουμε να μοιραστούμε επόμενες βραδιές κι απογεύματα στο 6ο Λύκειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις