Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Η Δανάη και τα όνειραΑπό τις πιο ευχάριστες στιγμές του ιστολόγιού μας είναι αυτές που φτάνει στο ταχυδρομικό κουτί ένα μέιλ με την ένδειξη "για τη σχεδία". Και το σημερινό είναι το δεύτερο της Δανάης, που έχει βαλθεί να γίνει σταθερός υποστηρικτής και συνεργάτης:-) Ο λόγος στην ίδια, λοιπόν: 

Είναι τα όνειρα μια πραγματικότητα; 
Η πραγματικότητα μας είναι όνειρα; 
Η φαντασία είναι ένα όνειρο; Κι αν η φαντασία είναι ένα όνειρο,η πραγματικότητα είναι μια φαντασία; 
Ένας σκοτεινός δρόμος από σκέψεις και μια φωτεινή επιγραφή με τα παρακάτω : 
Η πραγματικότητα είναι ένα όνειρο,τα όνειρα μας αν δεν είναι η πραγματικότητα,είναι μια πραγματικότητα και φαντάζεσαι όταν ονειρεύεσαι ξύπνιος, έχοντας τα μάτια ανοιχτά,στον κόσμο και την καρδιά σου.. 
Τα όνειρα είναι ένα ταξίδι. Πιστεύεις στη μαγεία; 
Μεταφέρεσαι σε όποιο χωροχρόνο επιλέγει η βούληση και η σκέψη σου. Πάψε να αναρωτιέσαι!
Είναι σαν το τρενάκι στο λούνα παρκ, μόνο που επιλέγεις χιλιάδες διαφορετικές διαδρομές για να ανακαλύψεις τον κρυμμένο θησαυρό του εαυτού σου 
Αν παρατηρήσει κανείς το πρόσωπο του όταν ονειρεύεται, θα δει ένα χαμόγελο να διαγράφεται 
Λένε ονειρευόμαστε όταν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα 
Γιατί όμως τα προβλήματα να αποτελούν την πραγματικότητα μας και όχι οι όμορφες στιγμές; 
Κάνοντας, σκοτεινές και επίπονες σκέψεις οι άνθρωποι σε καλωσορίζουν στην "πραγματικότητα". Σε υποδέχονται σε μια κόλαση.
Άραγε στη δική τους ή στη μετέπειτα δική σου; Φοβούνται τα όνειρα οι άνθρωποι...μάχονται για ελευθερία όταν καν δεν έχουν κατακτήσει την προσωπική τους μάχη για διεκδίκηση χώρου και ανοχής στον εσωτερικό τους κόσμο.
Τα όνειρα δεν είναι μόνο εγκόσμια, είναι το υπερβατό. Είσαι ήρωας. Μη φοβάσαι, έχεις ασπίδα δε θα πληγωθείς, είσαι ελεύθερος όταν αφήνεσαι ελεύθερος στη δυνατότητα του ονείρου.
Εγώ λοιπόν δε θα σας καλωσορίσω σε μια κόλαση,αλλά σε ένα Παράδεισο. Σας περιμένω όλους εκεί. 

Εγκαίνια : 23/4/2013 
Χώρος υποδοχής: Η καρδιά σας 
ωράριο: 24 ώρες το 24ωρο

Δανάη

6 σχόλια:

 1. Τι ωραίο κείμενο! Το νιώθω σαν έναν ύμνο στο όνειρο, τόσο τρυφερό, στοχαστικό, καμιά φορά μελαγχολικό, γεμάτο νιάτα! Με συγκίνησε πολύ και μου θύμισε ότι καιρός είναι να αρχίσω πάλι να ονειρεύομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το ερώτημα είναι...τι σας έκανε να σταματήσετε... ; :/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε εσάς απαντήστε εκτός αν το ξέρετε ήδη,όχι σε μένα.Πάντως σκοτώστε αυτό που σας σκότωσε τη δυνατότητα του ονείρου,όλοι παιδιά είμαστε :D

   Διαγραφή
 3. Είσαι πολύ γλυκιά κι έχεις δίκιο! Θα το παλέψω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)