Η ανασκόπηση του 2012

Καθώς το 2012 φτάνει σιγά σιγά στη δύση του και σε κάτι λιγότερο από 24 ώρες θα έχουμε '' μπει'' στο 2013 θα προσπαθήσω (όσο μπορώ) να σας θυμίσω τα γεγονότα που θα θυμόμαστε από το έτος 2012!!!
Ας ξεκινήσω λοιπόν...

Ιανουάριος :
Αν και έχει περάσει ένας χρόνος και δεν μπορώ να πω πως θυμάμαι όλα όσα έγιναν, νομίζω ότι δύο είναι τα πιο σημαντικά από αυτά! Με το ένα να έχει σημαδέψει όλο το 2012!
Αυτό δεν είναι άλλο από την <<Αραβική άνοιξη>> που με την έναρξη του 2012 κάνει την εμφάνισή της στη Συρία!
Το άλλο είναι ένα γεγονός που ήταν ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα!!!
Κάνω λόγο για το απίστευτο ναυάγιο του ιταλικού πλοίου Costa Concordia


Φεβρουάριος:
Και αυτό το μήνα αυτά που θα μείνουν πιο έντονα δεν είναι ευχάριστα!
Από την μία έχουμε το λουτρό αίματος που έρχεται από την Αίγυπτο καθώς στις 2 Φεβρουαρίου  χάνουν τη ζωή τους 74 άνθρωποι κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε ποδοσφαιρικό αγώνα!
Την άλλη μεριά του Ατλαντικού (αλλά και όχι μόνο) συγκλονίζει ο θάνατος της  τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον.

Μάρτιος:
Ο Μάρτιος δεν έχει και πολλά να μας θυμίζει!
Τα πιο σημαντικά γεγονότα ήταν οι εκλογές στη Ρωσία που έβγαλαν νικητή τον Βλαντιμίρ Πούτιν με την  αντιπολίτευση όμως να  τον καταγγέλλει για νοθεία και η άνοδος σε επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας στην Ευρωζώνη που φτάνει στο 10,7%, το μεγαλύτερο στην ιστορία της! 

Απρίλιος:
5 Απριλίου 
Συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, ανάμεσα σε ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και σε διαδηλωτές έξω από το Κοινοβούλιο, λίγες ώρες μετά την δημόσια αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημήτρη Χριστούλα στο Σύνταγμα που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.


Μάιος: 
Μήνας εκλογών, τόσο σε Ελλάδα, όσο και σε Γαλλία!
Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους!
Αυτό που κρατάω εγώ όμως, αλλά νομίζω όχι μόνο εγώ , και από τις 2 εκλογικές  αναμετρήσεις είναι η τεράστια άνοδος ακροδεξιών κομμάτων, με το κόμμα τις Λεπέν να φτάνει το 17% στην Γαλλία και την Χρυσή Αυγή το 7% στην Ελλάδα!

Ιούνιος:
Στις αρχές του μήνα όλη η Ελλάδα μιλάει για το επεισόδιο Κασιδιάρη-Δούρου-Κανέλλη, ενώ στις 17 του μήνα θα καταφέρουμε επιτέλους να έχουμε κυβέρνηση και Πρωθυπουργό!
Από τον υπόλοιπο κόσμο δεν έχω κάτι σημαντικό να κρατήσω για αυτό το μήνα...

Ιούλιος:
Και εδώ αυτό που μου έρχεται στην μνήμη για αυτό το μήνα δεν είναι ευχάριστο!
Ο Τζέιμς Χολμς σκορπίζει τον θάνατο σε κινηματογραφική αίθουσα στην Ορόρα του Ντένβερ (Κολοράντο – ΗΠΑ) όπου προβαλλόταν η νέα ταινία του Μπάτμαν. Από τα πυρά του έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 59. 


Αύγουστος:
Τι άλλο;
Ολυμπιακοί Αγώνες!
Και από αυτούς τους αγώνες του Λονδίνου θα θυμάμαι σίγουρα την αποτυχία από πλευράς διοργάνωσης!!!
Και σίγουρα τους αθλητές:
USAIN BOLT
MICHAEL PHELPS
OSCAR PISTORIUS !
YE SHIWEN

Σεπτέμβριος:
Άλλος ένας μήνας με εντάσεις!
Διαδηλωτές στο Κάιρο καταδικάζουν την ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», την οποία προωθεί ο Αμερικανός πάστορας Τέρι Τζόουνς, κάνοντας λόγο για «ταπείνωση του Μωάμεθ με πρόφαση την ελευθερία του λόγου». Αναρριχώνται στους τοίχους της αμερικανικής πρεσβείας και σκίζουν την αμερικανική σημαία. 

Οκτώβριος :
 Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Ελλάδα και ο κόσμος την «υποδέχεται» με διαδηλώσεις και όχι μόνο...

Το Hot Doc δημοσιεύει μία λίστα το περιεχόμενο της οποίας ισχυρίζεται πως είναι τα ονόματα των ατόμων της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, που έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Δύο ημέρες αργότερα, ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης συλλαμβάνεται για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων.


Νοέμβριος:
Αν και στην Ελλάδα έχουμε για άλλη μια φορά επεισόδια λόγο της ψήφισης  του 3ου μνημονίου, τα βλέμματα αυτό τον μήνα είναι στραμμένα στην Αμερική για 2 λόγους!
Ο πρώτος είναι ο τυφώνας Σάντι και το φονικό πέρασμά του και ο δεύτερος είναι οι εκλογές που βγάζουν νικητή τον Ομπάμα!

Δεκέμβριος:
Το 2012 θα δύσει με τονχειρότερο τρόπο!
Την αρχή (χρονικά) θα κάνει η τραγωδία σε σχολείο  του Νιουτάουν στο Κονέκτικατ όπου ο 20χρονος Άνταμ Λάντζα εισβάλλει και σκοτώνει 20 παιδιά και έξι γυναίκες.
Την Ελλάδα θα συγκλονίσει ένα άγριο γεγονός, 2 μέρες μετά τα Χριστούγεννα!
Στις  27 Δεκεμβρίου 2012 κακοποιείται σεξουαλικά και δολοφονείται άγρια η 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη από τον Χρήστο Παπάζογλου. 

Σχόλια

  1. Γιώργο, καλημέρα,
    Ευχαριστούμε, κατατοπιστικότατο και οπωσδήποτε χρήσιμο για μας τους ...λίγο μεγαλύτερους με τα ζητήματα μνήμης που προκύπτουν.

    Βλέπω πως στα κοσμοϊστορικά γεγονότα του 2012 δε σημείωσες πως κάποια καλά παιδάκια έπαψαν να είναι μαθητές και κρατούν στα χέρια τους τις φοιτητικές τους ταυτότητες:-)

    Χρόνια μας πολλά, λοιπόν, με περισσότερους ανοιξιάτικους μήνες στη νέα χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που για τον έναν ή τον άλλο λόγο δεν έχω βάλει στην ανάρτηση...
    Η ελεύθερη πτώση του Felix Baumgartner.Θα μου πεις γιατί;Ναι οκ ο άνθρωπος έπεσε από το θεό αλλά πέρα από εντυπωσιασμό δεν νομίζω να προκάλεσε κάτι παραπάνω,κάτι πιο βαθύ αυτός και το εγχείρημά του στην κοινή γνώμη!
    Τώρα όσο για την κωμωδία 21-12-2012, δεν νομίζω πως αξίζει να γίνει καν αναφορά!
    Το θέμα με την ηλιακή καταιγίδα που εκτιμά η επιστημονική κοινότητα ότι θα χαράξει το 2013 είναι πολύ πιο σημαντικό!

    Υ.Γ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!
    Υ.Γ. Κύριε με τα προβλήματα μνήμης!Θα τα πούμε από κοντά μέσα στην άλλη εβδομάδα!Λέω να περάσω από τα παλιά μου στέκια ένα πρωί...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μάθετε πότε έχουμε τα κενά μας ( όχι κενά μνήμης μόνο..), μπας και προλάβουμε να σας κεράσουμε και ένα καφέ.

      ( Προβλήματα μνήμης; Μπα, δε θυμάμαι..)

      Διαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά, Καλά, Δημιουργικά Γιώργο! Πάντα έχουν ενδιαφέρον οι επιλογές μας, γιατί δίνουν το προσωπικό μας στίγμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις