Τα "μαθητικά"

Κάπου άκουσα πως αν τα όνειρά σου δεν σε τρομάζουν ,τότε δεν είναι αρκετά μεγάλα.Τα δικά μου με τρομάζουν,αλλά δεν τα φοβάμαι!Ξέρω πως πρέπει να παλέψω και να κουραστώ για αυτά,ακόμα και αν μείνουν όνειρα είμαι διατεθειμένη να φτάσω ψηλά και ας προσγειωθώ απότομα.Την επόμενη φορά θα ξέρω να "πιλοτάρω" καλύτερα...Η "μοίρα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και εγώ πιστεύω πως εκεί έξω υπάρχει μια θέση για μένα,για σένα, για όλους μας.Μην απογοητεύεσαι από μία και μόνο μία αναποδιά που θα σου τύχει.Μη σπαταλάς ενέργεια στο να γκρινιάζεις, χρησιμοποίησε  την ώστε να βρεις δύναμη να ξανασταθείς γερά στα πόδια σου.Σήκω,λοιπόν,από το κρεβάτι,την καρέκλα ,τον καναπέ σου και φώναξε δυνατά να σε ακούσει όλος ο κόσμος"ΉΡΘΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ"

Καλό κουράγιο στην Γ' λυκείου και καλή σχολική χρονιά!

Σχόλια

  1. Συνέχισε να ονειρεύεσαι γιατί ένας άνθρωπος χωρίς όνειρα απλά υπάρχει, δεν ζει. Τα όνειρα δίνουν πνοή ζωής ακόμα και όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν ένα παλιό τραγούδι του Πορτοκάλογλου, J, "βουτάω βαθιά στο σκοτεινό βυθό/και την ανάσα μου βαστώ/βουτάω βαθιά κι όταν αναδυθώ/στον ήλιο θα παραδοθώ/και ας καώ". Να ζήσεις το όνειρο, δηλαδή, με όποιο κόστος μπορεί αυτό να έχει.
    Στην περίπτωσή σας, πάντως, νομίζω πως μόνο καλά έχει. Αυτό που θα σας μείνει από μια σωστή, συστηματική προσπάθεια, είναι (και) η γνωριμία με τον εαυτό σας, η διαπίστωση πως μπορείτε περισσότερα απ' όσα νομίζετε, η γνώση της σημασίας της προσπάθειας και του αγώνα.

    Χαίρομαι τη θετική σου διάθεση. Καλή σου χρονιά
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πειράζει που το έκλεψα αυτό το υπέροχο κείμενο;
    Σκέφτομαι να το μοιράσω κιόλας! Τρυφερό, ευαίσθητο, αισιόδοξο αλλά και γήινο, σαν τη συγγραφέα ακριβώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια τα κρατώ ως τη δική μου μυστική πηγή ενέργειας!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις