Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Απεβίωσε η κοινή λογική!?!

Προχτές το μεσημέρι αυτό το κατά τη γνώμη μου πολύ ενδιαφέρον άρθρο κατέφτασε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο ή πιο γνωστό ως e-mail (γιατί είμαι σίγουρη ότι δεν το μαντέψατε!!! xixixix) από μια θεία μου, δασκάλα δημοτικού. Για ρίξτε λοιπόν μια ματιά…..

Κ Ο Ι Ν Η Λ Ο Γ Ι Κ Η
Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του Λονδίνου. Δυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη δημοσίευση αυτή. Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο.

Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς δε γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της
έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
-Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.
-Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
-Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...
-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές
πολιτικές, όπως: Μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε, και...αξιόπιστες στρατηγικές: όπως: Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.
Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα 16χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του, για άλλους εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.
Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση των ανυπάκουων παιδιών τους.
Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία
υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή
να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.
Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.
Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία. Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε άμεσα μ' έναν
τεράστιο διακανονισμό. Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο
θάνατος των γονιών της, της Αλήθειας και της Εμπιστοσύνης, της συζύγου
Σύνεσης και των παιδιών της , Ευθύνης και Λογικής.
Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:

Ξέρω τα Δικαιώματά μου
Το Θέλω τώρα
Κάποιος άλλος φταίει
Είμαι θύμα

Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.
Αν τη θυμάστε ακόμα, προωθήστε το. Αν όχι, συνταχθείτε με την πλειοψηφία και μην κάνετε τίποτα.

Ε.Σ.

4 σχόλια:

 1. Η κοινή λογική πέθανε!!Το ζήτημα είναι όμως το εξής:Μπορεί να αναστηθεί;;;Αν ναι τότε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για αυτό πολεμώντας την ηλιθιότητα και την ακρισία!!Αν πέθανε οριστικά τότε δεν ξέρω τι κάνω σε αυτό το κόσμο που λέγεται κοινωνία!!!!Ελπίζω να αναστηθεί,γιατί αλλιώς το μέλον θα είναι κατάμαυρο!!Ακόμα και από το σημερινό!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και καλά η κοινή Λογική, Ε.Σ.

  Να δεις που αναζητούνται κι εκείνοι οι επικηρυγμένοι συγγενείς, η Φαντασία, το Όνειρο, η Τρέλα, η Ανησυχία κι η Ανυπακοή..

  Μα πού έχουν πάει όλοι;
  ( Κι αλήθεια, χωρίς κοινή Λογική και Φαντασία, πώς θα βρούμε πού έχουνε πάει;!)

  Καλό τριήμερο:-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μην ανησυχείτε θα βάλω τη Νικολούλη να τους ψάξει αν και δεν νομίζω να δει φως στο τούνελ ΧΙΧΙΧΙΧΙ:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας είμαστε αισιόδοξοι,ας είμαστε αισιόδοξοι!!Θα βρεθούν!!

  ΥΓ:ΧΑΘΗΑΚΑΝΕ,ΧΑΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝΕΕΕΕ!!ΒΟΗΘΕΙΑΑΑ!!Ω ΟΙΜΕΕΕΕΕ!!!Ας ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΟΟΟΟΟΣ!!!

  ΥΓ2:Το υγ1 ας μη το λάβει κανείς υπόψη!!Ήτο μια στιγμή απελπισίας!!ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)