Η Κατερίνα για τοn Velazquez κι εμείς για την Κατερίνα


D.Velazquez, las meninas

Στην Κατερίνα Γιαννακοπούλου ( Β΄λυκ) αρέσει πολύ η ζωγραφική και γοητεύεται από τον ισπανό ζωγράφο Velazquez. Όταν μιλάει γι’ αυτόν είναι σα να μιλάει για έναν άνθρωπο που υπεραγαπά και που έχει αλλάξει τη ζωή της. Ήθελε να μας τον γνωρίσει, γράφονας για το blog ένα μικρό σημείωμα γι’αυτόν.
Αλλά κι η Κατερίνα ζωγραφίζει. Με πολύ ταλέντο. Και θελήσαμε κι εμείς να βάλουμε στο blog δικά της σχέδια. Έτσι προέκυψε αυτή η ανάρτηση: Diego Rodriguez de Silva y Velazquez και Κατερίνα, οι δυο αγαπημένοι, δίπλα δίπλα! Μπορεί να τους χωρίζουν κάπου 350 χρόνια, αλλά τους ενώνει η μαγεία της ζωγραφικής.
D. Velazquez, vieja friendo huevos

Γράφει, λοιπόν, η Κατερίνα για το Velazquez: « Το κανονικό του όνομα είναι Diego Rodriguez de Silva y Velazquez. Γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου του 1599 και πέθανε στις 6 Αυγούστου του 1660. Ήταν ένας από τους κορυφαίους ισπανούς ζωγράφους και ήταν καλλιτέχνης της αυλής του βασιλιά Φιλίπππου Δ΄. Ο Πικάσο κι ο Σαλβαδόρ Νταλί απέδωσαν φόρο τιμής στο ζωγράφο αναπαράγοντας ορισμένους από τους διασημότερους πίνακές του. Ο Μανέ, που τον θαύμαζε πολύ, είπε ότι ο Velazquez είναι ο ζωγράφος των ζωγράφων»

D. Velazquez, el almuerzo

D. Velazquez, los borrachos
Μερικά σχέδια-ασκήσεις της Κατερίνας:








Κατερίνα, σ’ ευχαριστούμε που μας …άνοιξες την καρδιά σου ( αλλά και τα μάτια μας!) για το μεγάλο ζωγράφο, αλλά και που μας εμπιστεύτηκες τα δικά σου σχέδιά. Καλή πορεία στη ζωγραφική!

Σχόλια

  1. Είχαμε δει πινακες του Velazquez στο μουσείο του Πράδο στην Μαδρίτη!!!Θυμάμαι ότι ήταν πολύ ωραίοι!!!Και τώρα που τους ξαναβλέπω αναπαριστά καταπληκτικά τους ανθρώπους δίνοντας τους μια απιστευτη φυσικότητα!!!Έχουν επιπλέον ενα μυστηριακό νομίζω και αινιγματικό ύφος!!!Πάντως και η Κατερίνα ζωγραφίζει πολύ ωραία και της εύχηθω και εγώ καλή πορεία στη ζωγραφική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι καλά που υπάρχουν ακόμα παιδιά που ακολουθούν αυτό που τους λέει η καρδιά τους!
    Κατερίνα δεν σε ξέρω, αλλά σου εύχομαι να έχεις πάντα την δύναμη να υποστηρίζεις την επιλογή σου (και να είσαι τυχερή να υποστηρίζει και αυτή εσένα...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κάναμε Αισθητική στη Φιλοσοφία,η Κατερίνα "άστραφτε".Κι όταν έγινε λόγος για το "las meninas" του Βελάσκεθ,η Κατερίνα μας έκλεισε συνομωτικά το μάτι.Πώς ήταν η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων:Έτσι.Πίσω απ'τον καθρέφτη να βλέπει το θαύμα,σαν το ζωγράφο Βελάσκεθ,που αγαπάει.[Mισοκρυμένος ειρωνικά[:] στο "las meninas"].
    Ευχαριστούμε,Διονύση,που μας γνώρισες την Κατερίνα πίσω απ'τον καθρέφτη.Καλό σου ταξίδι,κορίτσι μου,στην ομορφιά- της τέχνης κ' της ζωής.
    Άννα Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουαου η μικρή σας έχει ταλέντο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατερινάκι μου,

    το ταλέντο σου είναι αναμφισβήτητο ήδη από την πρώτη δημοτικού,που ζωγράφισες το πορτρέτο της δασκάλας μας!!!!!!!!!

    Σου εύχομαι να περάσεις στην καλών τεχνών αφου τόσο το ποθείς!!!
    Και μια μέρα κάποιο παιδί να μιλά για σένα με τον ίδιο θαυμασμό που μιλάς και εσύ για τον Velazquez!!!!!

    Καλή σου επιτυχία!!!!

    minnie

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις