Ένα ταξίδι πριν το ταξίδι

teli i kardìa na sou milissi

Ένα ταξίδι στα ελληνόφωνα χωριά της κάτω Ιταλίας επιχειρούμε αύριο, αποχαιρετώντας τα παιδιά μας της Γ΄ λυκείου που αυτές τις μέρες ξεκινούν κι αυτά το δικό τους ταξίδι - και που τους ευχόμαστε να είναι «γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις»
Χορός, τραγούδι, προβολές, φωτογραφίες, θέατρο, γεύσεις και κάποιες μικρές εκπλήξεις στην αυλή του σχολείου, που λέμε να τη μεταμορφώσουμε λίγο πλοίο και λίγο χώρο πανηγυριού.

Όσα παιδιά ( και είναι πολλά) συμμετέχουν αφιέρωσαν πολύν (αποκλειστικά) εξωσχολικό χρόνο, θυσίασαν δικές τους στιγμές, δημιούργησαν σε πολλούς τομείς. Αύριο το βράδυ τους αξίζει ένα δυνατό
(μακροπρόθεσμο, είπαμε!) χειροκρότημα.

( θα κάνουμε καμιά πρόβα, παιδιά;;)

(μμ..δύσκολο, ε;)


Ο Οφσέπ τοποθετεί ... τον εαυτό του στα ντραμς.

Όπως και να το κάνουμε, σπάνιο στιγμιότυπο!



ετοιμασίες στο μέσα χώρο γαι την υποδοχή.

Στον τοίχο η διασκευή σε κόμικ ενός ελληνόφωνου παραμυθιού.

Για λεπτομέρειες, ρωτάμε την Αλεξάνδρα.

η παρέα σαλπάρει για Salento...

...όπου, βέβαια, χορεύει και χορεύει και χορεύει...


Σας περιμένουμε, λοιπόν, όλους. Κι αν δεν ξέρετε griko, μη σας νοιάζει: Θα σας μάθουμε εμείς. Αν δε χορεύετε tarantella, θα σας πάρουμε από το χέρι να σας δείξουμε ότι είναι εύκολη και ξεσηκωτική. Κι αν δε σας αρέσουν τα κατωιταλικά orecchiette με pesto ρόκας, θα σας έχουμε και παραδοσιακά, ελληνικότατα τυροπιτάκια. Κι αν δεν πίνετε κρασί από το Salento, θα το ταιριάξουμε με ντόπιο. Κι αν δεν τα ξέρετε το kalinifta και τα τραγούδια απ’ τα ελληνόφωνα, θα σας έχουμε και τους στίχους, να μπορέσετε να μας συνοδέψετε. Και, τέλος πάντων, αν δε σας αρέσει και το μεσοπρόθεσμο, εμείς σας υποσχόμαστε μακροπρόθεσμο γλέντι στο πανηγύρι μας!


Σχόλια

  1. Θα είμαστε όλοι εκεί!!!!!Να τραγουδήσουμε,να σας παρακολουθήσουμε,αλλά ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ να χορέψουμε!!!!Και νομίζω θα αποχαιρετήσετε την καλύτερη Γ' που έχει περάσει από το σχολείο,χωρίς να θέλω να υπερβάλλω!!!Δεν νομίζω να έχει κανείς αντίρρηση??Εξάλλου απαγορεύεται!!!χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!!!Και δεν μου αρέσει το μεσοπρόθεσμο για αυτό θα έρθω στο πανηγύρι σας!!!!!Απλώς καταπλήξτε με!!Και θυμηθείτε ότι τριγυρνάω με μια φωτογραφική και ένα μπλοκάκι για το μπλογκακι και θα σημείώνω τα ΠΑΝΤΑ!!!Για αυτό κανονίστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίκο, έχεις καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος για όλα τα παιδιά του σχολείου και μη!!

    Αγαπητά παιδιά και καθηγητές,
    η κυρία Κεφαλά εχθές μας έδειξε την πρόσκληση που μας στείλατε καθώς και το κειμενάκι που μας μάγεψε. Θα θέλαμε πάρα πολύ να βρισκόμασταν μαζί σας να κάνουμε ό,τι κάναμε και την προηγούμενη φορά, αλλά η απόσταση μας εμποδίζει. Θα κλέψω όμως μια φράση από το mail που μας έστειλε ο κ. Μάνεσης : έχοντας κατά νου πως εκείνο το βράδυ θα είμαστε νοητά πιο κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

    Καλά να περάσετε και συνεχίστε να μας κάνετε περήφανους! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι?Και ναι άλλη μία μεγάλη επιτυχία!!χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Και τους κάνουμε όλους πάντα περήφανους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκο,

    Το θέμα είναι η υπέρβαση. Αν στην περίπτωσή μας είναι ο χόρός, ιδού η ευκαιρία!


    Μιρέλλα,

    Φαίνεται πως στη δική μας την περίπτωση η απόσταση θρέφει και ισχυροποιεί τους δεσμούς. ( Εδώ πάει το "τυχαίο; δε νομίζω!")
    Θα θέλαμε, πράγματι, να ήσασταν κοντά μας αύριο. Όμως δεν ξεχνάμε ότι εσείς καλύψατε την άνοιξη την πραγματική απόσταση και ήρθατε κοντά μας, κάνατε την υπέρβαση που λέγαμε και παραπάνω, μάς κάνατε να νιώσουμε ότι πορευόμαστε μαζί.
    Έτσι, αυτό το "μαζί" γίνεται πιο εύκολο αύριο. Όταν ξέρουμε πώς και από πού αντλούμε την έμπνευση, όταν ξέρουμε ότι υπάρχει κόσμος που συμπορευόμαστε, ε, ναι, τότε μόνο η φυσική σας παρουσία θα μας λείπει αύριο ( Αλλά πολύ..)
    Υποσχόμαστε το βίντεο - όσο κακοπαθημένο κι αν προκύψει:-)

    Φιλιά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά να περάσετε παιδακια και παιδακια :D (δε θέλω να βαλω κανενα σε εισαγωγικα).
    Καλή αποφοίτηση, καλή γιορτή,καλή συγκίνηση , καλά μυαλά και καλή ζωή!!

    μαζί σας και γω με μυαλό και καρδιά, ποιος το υπολογίζει άλλωστε το σώμα;;

    πολλά φιλιά εκτάκια...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή επιτυχία παιδιά!!
    Να είστε χωρίς άγχος, κεφάτοι και συγκεντρωμένοι.Στο τέλος θα χορέψουμε όλοι μαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εύχομαι να πάνε όλα καλά στην εκδήλωση σας. Θα είμαι και εγώ εκεί! Διασκεδάστε το!!!
    Η μικρή Μάγδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. :D
    θελω τοοοσο πολυ να αρθει η αυριανη μερα!!! (εχω ηδη συγκηνηθει )
    και θελω να πω 1 ΜΠΡΑΒΟ σε οοοολους οσους βοηθησαν ( τα υπολοιπα μπραβο θα τα παρετε κατα την διαρκεια και μετα την γιορτη :P )
    το εργο σας (να τρελανετε το κοινο) ειναι πολυ δυσκολο!!! (γιατι το κοινο ειναι ηδη τρελο!!! ) ομως νομιζω θα τα καταφερετε αψογα!!!

    ΑΠΕΙΡΑ ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλη επιτυχία παιδιά! Να πάνε όλα τέλεια!
    Λυπάμαι πολύ που δεν θα είμαι κοντά σας να σας καμαρώσω, περιμένω τουλάχιστον πολλές φωτογραφίες, πολλά βιντεάκια, αν περισσέψει και καμιά λιχουδιά, δεν θα πω όχι (...κ. Μάνεση)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χμ...το ρολόι δείχνει 00.12...δηλαδή είναι Πέμπτη.
    Οκ μόλις αγχώθηκα!:Ρ

    Καληνύφτα και ελπίζω να πάνε όλα καλά!

    (Η Θεωρητική που είναι σε υπερένταση!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. :D
    ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ!!! ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ SUPER!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αλς,

    Σ' ευχαριστούμε πολύ. Πάντα κοντά μας! Να δούμε και πότε από κοντά:-)

    Sp.Lais,

    ( Καλώς το Σπύρο!!) Σ' ευχαριστούμε τόσο για τις ευχές όσο και για τη διάθεση για βοήθεια. Αύριο θα σε κάνουμε να ξεχάσεις τον οδοντίατρο! Και, βέβαια, μην τάζεις σε μικρά παιδιά...Είπες "θα χορέψουμε μαζί"..Προπονήσου, Σπύρο, δεν έμεινε πολλή ώρα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ιωάννα,

    Δε θα υπάρχει κοινό αύριο. Θα είναι όλοι μέρος της παράστασης και, ε, μια ταραντέλλα θα τη χορέψουν, δεν μπορεί. Σκεφτόμαστε η συμμετοχή στο μπουφέ να επιτραπεί μόνο μετά από συμμετοχή στην πίστα!
    Όσο για συγκινήσεις...άσ'τα. Ήδη απόψε, στην τελευταία πρόβα αποχαιρετήσαμε τη Μαργαρίτα που ξεκινάει δουλειά αύριο και δε θα είναι μαζί μας. Ώρα αποχαιρετισμών, αλλά ας κάνουμε πως το ξεχνάμε..



    Στέλλα,

    Τι ωραία έκπληξη! Πέρυσι, τέτοια εποχή ήσουν παρέα μας στο θερινό σινεμά. Φέτος θα μας λείψεις λιγάκι, αλλά σε συγχωρούμε. Όσο για λιχουδιές, ξέρω 'γω, λίγο μακριά για ντιλίβερι, βρε παιδί μου, αλλά κάτι θα σκαρφιστούμε.
    Ένα βιντεάκι, πάντως, με τη βοήθεια φίλων, λέμε να το καταφέρουμε.

    Να' σαι καλά, ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θεωρητική,

    Και γιατί υπερένταση, παρακαλώ;;

    Ι kardìa su panta iklèi?
    Εn afelù tta klàmata!
    Tu kosmu en irte o katalimò!!

    Ας κάνουμε το τεστ: Αν καταλαβαίνεις τις griko φράσεις, σημαίνει ότι το 'χουμε!

    ...Λοιπόν; Το 'χουμε;

    Όλα καλά θα πάνε< καληνύφτα, οσυ λέω τσε πάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λίγες ώρες απομένουν....
    ...Μια ταραντέλλα μαέστρο,avanti!!!!

    Καλή Επιτυχία σε όλους!!!!!!

    minnie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. minnie,

    Avanti, avanti! ( Βρε, εσένα γιατί σε άκουσα να πετάς κάτι ωραία ιταλικά στην πρόβα;! Πρόσεξε, κακομοίρα μου, μη σε πάρει χαμπάρι αύριο ο μάγειρας, στο πανηγύρι, γιατί θα το ρίξετε στην κουβέντα και θα χάσετε τους ρόλους σας!)

    Τι λες; Καλά θα πάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα Λατινικά να είναι καλά...βοηθούν στο να μάθεις ιταλικά...!!!

    Αν και είμαι αρκετά αγχωμένη για αύριο...ελπίζω πως όλα θα πάνε τέλεια!!!!!!Κι αν δεν πάνε ένα είναι σίγουρο θα το ευχαριστηθούμε!!!!!!

    minnie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. minnie,

    Κρατάω την τελευταία σου φράση και εύχομαι να είναι σκέψη και των υπολοίπων. Δε δίνουμε εξετάσεις. Κάνουμε κάτι που από την αρχή, λογικά, το ευχαριστιόμαστε κι ήρθε και η ώρα να το "γιορτάσουμε'.
    Ε, ας το απολαύσουμε, λοιπόν, είτε θα έχουν πρόβλημα τα μικρόφωνα, είτε όχι! ( ...πρόβλημά τους!...)

    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. :-) ...!

    Αφού λοιπόν "teli i kardia na mas milisi" ας την ακούσουμε αγνοώντας τα "τεχνικά προβλήματα"...

    ΚΙ ΑΣ ΞΕΦΑΝΤΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

    Καλό βράδυ!!!!!!!

    minnie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή επιτυχία λοιπόοον!Ολα θα είναι υπέροχα αφού υπέροχοι άνθρωποι συμμετέχουν με υπέροχες ιδέες, υπέροχες ερμηνείες και υπέροχους ρόλους...ΥΠΕΡΟΧΑ λοιπόν χαχαχα! Δεν ακούω κουβέντα (για ποιον -ή μαλλον για ποιους χτυπάει η καμπάνα Κ.Μάνεση και Κα Ζωγάκη, που είστε τόσο απαισιόδοξοι!) Εντάξει καταλαβαίνω, θα λείπει η υπέροχη παρουσία μου, αλλά θα το αντέξετε!Θυμίζω ότι θέλω βίντεο!

    kalinifta!
    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κουβεντούλα χωρίς εμένα!?!?!?!?τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ τσ!!!Ου να μου χαθείτε!!!χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!

    Ισμήνη ήρεμα!!Όλα θα πάνε μιαααααααααα χαράαααααααααα!!!!!!!Τι μπορεί να πάει άσχημα???????

    Αλκμήνη τα λατινικά βοηθάνε αλλά δεν νομίζω ότι είναι η βασική ευθύνη για τα καλά ιταλικά που υποστηρίζει ο Ένοχος ότι πέταξες!!!!Βρε μπας και κάνει κρυφά μαθήματα ιταλικών και δεν μας έχεις πει κουβέντα??

    Άντε βρε Ιωάννα πες τους τα!!!!Δεν ακούνε τίποτα!!Όλοι μέσα στο άγχος!!!Και δεν πιστεύει και κανένας ότι όλα θα πάνε μια χαρά!!(ποιος είναι ο απαισιόδοξος τώρα εγώ ή κάποιοι άλλοι??Έεεεεεεεεε?????)χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!

    Μα Μαργαρίτα όταν λείπει η αυτοκράτειρα δεν έχει νόημα!!χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα το προωθήσουμε και θα σου έχουμε ένα βίντεο σε DVD ειδικά για σένα!!!

    Καληνύχτα σε όλους!!!Και αύριο θα σκίσετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΣΚΙΣΑΤΕΕΕ !!!
    ΕΥΓΕ , ΕΥΓΕ , ΕΥΓΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άμα δε σε πάει το διαδίκτυο, αφήνεις σχόλιο καθυστερημένα!Εύχομαι να περάσατε υπέροχα χτες και να μας κάνετε να ζηλέψουμε με τα βίντεο που θα ανεβάσετε!Εγώ λυπάμαι κυρίως γιατί δεν ήμασταν παρόντες να σας συνοδέψουμε στο χορευτικό κομμάτι!!!Καλό καλοκαίρι σε όλους και καλή τύχη σε όλα τα παιδιά της Γ Λυκείου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γεια σου ρε Νιόνιο.

    Σε συγχαίρω για το καταπληκτικό τελείωμα της ανάρτησης. "Και, τέλος πάντων, αν δε σας αρέσει και το μεσοπρόθεσμο, εμείς σας υποσχόμαστε μακροπρόθεσμο γλέντι στο πανηγύρι μας!¨
    Μη μου πεις πως εμπνεύστηκες από εμένα για να το γράψεις.:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!Ρε κάθαρμα της κακιάς ώρας έχεις πλάκα!!!!Έχεις σκεφτεί να μπεις στην Η.Α.???χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μαθητές του Γ3 και Γ4,

    Φαίνεται πως οι ευχές σας άργησαν γιατί δούλευαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.
    Και, έχω την εντύπωση πως έπιασαν κιόλας. Ελπίζω να το επιβεβαιώσουν τα σχόλια σε επόμενες αναρτήσεις ή και οι αναρτήσεις της σχεδίας που θα ακολουθήσουν.

    Πολύ σας ευχαριστούμε, ανεκτίμητοι νησιώτες φίλοι:-)) Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις