Ο Μηνάς Μπανούμπ στήνει έναν ασήμαντο φόνο




Μετά την αποφοίτησή του απ’ το σχολείο μας, ο Μηνάς Μπανούμπ αναζήτησε το δρόμο του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ανήσυχος και δημιουργικός, έχει κάνει τις πρώτες μικρού μήκους ταινίες του, με μια από τις οποίες ( «The lost pride») συμμετείχε το 2010 και στο φεστιβάλ Καννών, στο Short Film Corner.Εδώ: ( http://www.youtube.com/watch?v=BH8pWaCmC4w ). Απόψε στις 21.30΄ έχει πρεμιέρα η παράσταση «Ένας ασήμαντος φόνος», που ανεβαίνει στο Art Bar Nouvelle Decadence, Εμμανουήλ Μπενάκη 87, στα Εξάρχεια (πληροφορίες – κρατήσεις: 2106412216, 6940543218), παράσταση την οποία σκηνοθετεί και επιμελείται μουσικά ο Μηνάς (Θεατρικός Συγγραφέας : Eυαγγελία Στρατή Παίζουν: Βασίλης Κουσουνέλος, Στάθης Γεωργόπουλος, Μαυρίδου Ζωή). Το δελτίο τύπου μας πληροφορεί: « Η Κλάρα Πάρκερ μπαίνει στο γραφείο του ντεντέκτιβ για να ζητήσει τη βοήθειά του για την επίλυση ενός φόνου. Τη δολοφονία του αγαπημένου της Τζον. Έτσι αρχίζει η θεατρική παράσταση «ένας ασήμαντος φόνος» που θα ταξιδέψει τον θεατή σε μια ιστορία βουτηγμένη στην πλεκτάνη μέσα σε ένα ψυχολογικό παιχνίδι που θα οδηγήσει σε παρανοϊκές καταστάσεις μέχρι να αποκαλυφθούν τα στοιχεία και οι λόγοι που οδήγησαν τον δολοφόνο στο έγλημα. Ένα αυθεντικό φρέσκο έργο που για πρώτη φορά θα ανέβει στο θεατρικό σανίδι, υποσχόμενο να καθηλώσει τους θεατές και να τους αιχμαλωτίσει μέχρι το τέλος.»
Να ευχηθούμε καλή επιτυχία
στο Μηνά, να συζητήσουμε να δούμε μήπως μπορούμε

να δούμε και στο σχολείο την παράσταση,

να δώσουμε και ένα δείγμα ταινίας μικρού μήκους

( Η πάπια/2007)




αλλά και να συγχαρούμε και τον μπαμπά, το Μάρκο,

το φύλακα-άγγελο του σχολείου μας

Σχόλια

  1. Χα χα χα χα πλάκα είχε η ταινία.Πολύ ωραία.Άριστη.Απροσδόκητο τέλος.Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο λες και είναι ότι πιο φυσιολογικό να πεθάνεις εξαιτίας μιας πάπιας.Για την παράσταση δεν ξέρω αν θα προλάβω να τη δω ξέρω όμως ότι έαν κάποιος ένοχος δεν βιαστεί να υπογράψει την συνθηκολόγηση θα έχουμε άλλον ένα ασήμαντο φόνο στην Καλλιθέα.Έ κ. Μάνεση τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Μάρκος είναι ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που συνάντησα στο 6ο Λύκειο.
    Ευγενικός, πρόθυμος να εξυπηρετήσει, να ενημερώσει αλλά και να μάθει, ταχύτατος, αποτελεσματικός.
    Πιστεύω ότι είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν νέο νόημα στην εργασία τους, διευρύνουν τα πλαίσιά της χωρίς κανείς να τους το ζητήσει, και γίνονται έτσι πολύ χρήσιμοι και αγαπητοί.
    Χαίρομαι που ο γιός του είναι τόσο παραγωγικός. Εύχομαι υγεία και καλή πρόοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά , τι να πει κανείς για τον Κ. Μάρκο! Αυτός ο άνθρωπος που πάντα είναι τόσο πρόθυμος, ευγενικός, γλυκός! Ωραία και η ταινία με την πάπια! Θα προσπαθήσω να βρω χρόνο για το "φόνο"

    Μαργαρίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μηνάς μας εξέπληξε κ'συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα.Ο κοσμοπολιτισμός του,η επιμονή του,η τόλμη του.Μπράβο,Μηνά,για τα δημιουργικά πράγματα που κάνεις!
    Όπως κατάλαβες,Διονύση,οφείλουμε μία ανάρτηση σεβασμού κι αγάπης προπάντων,στον κ.Μάρκο[να τον χαίρεται το Μηνά του,αλλά και τη Μαρία του,τη νοσοκόμα-πώς αλλιώς;-τα παιδιά του δεν μπορεί παρά να αγαπάνε τους ανθρώπους με όποιον τρόπο.Με αυτόν τον πατέρα,πώς αλλιώς;]
    Άννα Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νίκο,

    Το πετρωμένο φαγείν αδύνατον, σε παραλλαγή.
    Κατά τα άλλα, έχεις νικήσει κατά κράτος. Για να γλιτώσω το τομάρι μου συνθηκολογώ με όποιον όρο θέλεις, αρκεί να απαλλαγώ απ' αυτό το μαρτύριο των απειλών ( Λέμε τώρα..)

    Αλκίνοε, Μαργαρίτα, Άννα,

    Πόσο δύσκολο να διακρίνουμε το μήλο από τη μηλιά, ε; Έτσι, ενώ δίνουμε συγχαρητήρια και ευχές στο Μηνά, δε μπορούμε παρά να προχωρήσουμε στον κ. Μάρκο, μια και η ευγένειά του, η προθυμία του, οι αρετές του μάς χαρίζονται τόσο απλόχερα απ' τον ίδιο καθημερινά. Ναι, Άννα, έχουμε αργήσει πολύ σ' αυτό το μπλογκ να ανταποδώσουμε το ελάχιστο του σεβασμού στο φύλακα άγγελό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Μάνεση ακόμα και αν συνθηκολογήσετε είμαι αρκετά καλό άτομο ώστε να συνεχίσω αυτό το μαρτύριο για αρκετό καιρό ακόμα για την αποφυγή επικίνδυνων περιπλοκών.
    Για τον κ. Μάρκο νομίζω ότι δεν φτάνει ούτε μία ανάρτηση.Νομίζω ότι μαζί με κάποια ανάρτηση πρέπει να σκεφτούμε και κάτι άλλο.Άντε όλα εγώ θα τα σκέφτομαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τον κύριο Μάρκο τον φέρνω συχνά ως παράδειγμα καλού μαθητή, όπως θάπρεπε κατά τη γνώμη μου, να ορίζεται: αυτός που του αρέσει να μαθαίνει.
    Άνθρωπος με ανοιχτό μυαλό και κοινωνική συνείδηση, ο αγαπημένος μας σύντροφος!!!
    Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, φρέσκια ματιά, νεανική.
    Να παμε και στην παράσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω πως ο Μηνάς είναι ο πρώτος μαθητής μας κινηματογραφιστής;
    Χαιρόμαστε πολύ για την εξέλιξή του (συμμετοχή και στις Κάννες;!)
    και του ευχόμαστε καλή δύναμη και πολλές πολλές επιτυχίες!

    Όσο για τον κύριο Μάρκο (τη μηλιά που λέει κι ο Διονύσης), τι να πούμε!
    Φυσικά ευγενής, με καλοσύνη και αγάπη , πρόθυμος, αθόρυβος, πανταχού παρών, «στήριγμα» του σχολείου.
    (τι όμορφη έκφραση –και πόσο δική του- αυτή που έχει στη φωτογραφία)!
    Είμαστε τυχεροί που είναι μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί λέτε πάμε και εμείς να γίνουμε συνένοχοι στο "Φόνο";
    Η ταινία τέλεια!!!Ειδικά το τέλος ήταν πραγματικά απρόσμενο!!!Τελικά μία πάπια ή θα μας σώσει ή θα μας καταστρέψει!!!;P

    Τί να πώ για τον κ. Μάρκο,πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει,ευγενικός,
    ένα γλυκό χαμόγελο στα πρωινά μας!!!

    minnie

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήνη θυμάσαι τι λέει το τραγούδι?Συνένοχο στο φόνο δεν θα μ' έχετε.Η πάπια που λες καταστρέφει για να σωθεί,ενώ ο άνθρωπος σώζει για να καταστρέφει(μην ρωτάτε τίποτα για αυτό,απλά ταίριαζε στη πρόταση).
    Και για να συνεχίσω το συλλογισμό του προηγούμενου σχολίου τι θα λέγατε να του κάνουμε κάποιου είδους δώρο?Σκεφτείτε και πείτε,δώστε και σώστε(ίσχυει το ίδιο με το παραπάνω).Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να τον χαίρεστε τον άξιο μαθητή σας. Και το ταινιάκι πολύ καλό. Αλλά...εγώ δεν έπρεπε να το δω, Διονύση. Πενθώ την πάπια που έπνιξε ο Μπράντο μπροστά στα μάτια μου:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε Μάνεση...οι μαθητές της Θεωρητικής βγάζουν ασπροπρόσωπο εσάς και όλους τους εξέχοντες καθηγητές της κατεύθυνσης αυτής!! Ονόματα δυνατά: Μάνεσης, Τζέτζου, Τουάρντιτς, Ζωγάκη.

    Ο Μηνάς συνεργάστηκε με την ομάδα του ειδησεογραφικού & ψυχαγωγικού site OloiGiaOlous.gr και έδωσε μια καταπληκτική συνέντευξη με ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας, που τόσο έχουμε ανάγκη την εποχή αυτή. Επισυνάπτω το link: http://oloigiaolous.gr/site/%CE%BF-25%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%86%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%AC/


    και προτρέπω όσους δουν το site να κάνουν like..


    Με εκτίμηση,
    Μαργαρίτα Μανάσιεφ-Μαχαίρα
    (Απόφοιτος 6ου Ενιαίου Λυκείου Καλλιθέας 2005)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις