ΜΕΤΑ...ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ


                   


Ήρθε η ώρα να διαβάσετε, λοιπόν, για το πώς φτάσαμε να διοργανώσουμε την εκδήλωση 6υνομιλίες, με θέμα «Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα».

Αρχικά, η ιδέα είναι 50-50 του Κώστα και της Ελπίδας, όπως λένε και οι ίδιοι και αυτό γιατί σκέφτονταν το ίδιο πράγμα, χωρίς να το έχουν συζητήσει. Στην συνέχεια, την ιδέα τους αυτή στήριξε η κ. Βαγιατίδου, και ύστερα στην ομάδα προστέθηκα  εγώ, διότι για να φτάσουμε στην μεγάλη μέρα, 22 Φεβρουαρίου 2020,  έπρεπε να γίνουν πολλά πράγματα, τα οποία δεν προλάβαιναν να κάνουν τα παιδιά, λόγω διαβάσματος. Για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται έπρεπε να βρεθούν ομιλητές, με τους οποίους να έχουμε καθημερινή επικοινωνία, για να τους λύνουμε τυχόν απορίες, έπρεπε να φτιαχτούν οι επίσημες προσκλήσεις, να γίνει ευρέως γνωστό τόσο στο σχολείο,όσο και στον δήμο(αυτό επιτεύχθηκε μέσα από ένα σποτάκι)να φτιαχτεί το τελικό πρόγραμμα,να δοθούν οδηγίες στους ομιλητές και να γίνουν  διάφορα άλλα,που απαιτούσαν ατελείωτες ώρες μπροστά σε μία οθόνη.




Ακόμη, όσον αφορά την υλικοτεχνική υποστήριξη έπρεπε να βρούμε μικρόφωνα, να βαφτεί η αίθουσα εκδηλώσεων, να καθαριστεί και να διαμορφωθεί με κατάλληλο τρόπο ο χώρος, ώστε να είναι έτοιμος για μία  τέτοια εκδήλωση.
Ακόμη, μία ομάδα μαθητών προετοίμασε με την υποστήριξη της κ.Γιατρά έναν ποιητικό επίλογο.
       Στη συνέχεια θα αναφερθώ στον στόχο μας, ο οποίος  ήταν να καλέσουμε ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις και βιώματα (κάτι το οποίο,νομίζω, καταφέραμε), οι οποίοι θα μας μιλούσαν για το πώς έχουν αλλάξει ή σκέφτονται να αλλάξουν τον κόσμο. Να τονίσουμε εδώ,ότι οι ομιλητές ήταν συμμαθητές και καθηγητές μας,  συγγενείς και  φιλικά μας πρόσωπα, που θέλησαν να ενισχύσουν την προσπάθειά μας. Οι ομιλίες τους είχαν διάρκεια 4 με 6 λεπτά, ενώ υπήρχε ποικιλία θεμάτων. Για την ακρίβεια τα θέματα αφορούσαν την εκπαίδευση, το brain drain,την ομορφιά της δημιουργικότητας, τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων,την κατάργηση των συνόρων, τις τέχνες και το θέατρο, τον πόλεμο, τα κοινωνικά στερεότυπα, τον εθελοντισμό,την ενασχόληση με τα κοινά, δηλαδή πολλά επίκαιρα θέματα πρόβλημα.


                                                            Σκαλτσά Αγγελική Β4








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις