Η ρητορική είναι το ταξίδι ......


........και ταυτόχρονα ο δρόμος μέσα από τον οποίο έρχεται πιο κοντά κανείς στην αυτογνωσία και στην ουσιαστική επικοινωνία.

Στο αγωνιστικό πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας βγήκα πρώτη στο αγώνισμα του «αυθόρμητου λόγου» σε παναττικούς αγώνες που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια «Αυγουλεα-Λιναρδάτου». Ήταν πολύ όμορφη εμπειρία , όχι τόσο αυτή της νίκης όσο εκείνη της ευκαιρίας να εκφραστώ να δημιουργήσω και να μεταδώσω μέσα από την τέχνη του λόγου.

Ο αυθόρμητος λόγος συνδυάζει την τέχνη της άμεσης επικοινωνίας, τη μαγεία της δημιουργικότητας και τον πηγαίο αυθορμητισμό και ένα από τα τρία επίσημα αγωνίσματα της ρητορικής στην Ελλάδα. Για μένα η ρητορική είναι ένας ολόκληρος καινούργιος κόσμος δημιουργίας συνδιαλλαγής και ανταλλαγής.

Είναι η ευκαιρία για πολλά παιδιά να αναπτύξουν στάση ζωής μέσα από την εξέλιξη όχι μόνο της ομιλίας τους αλλά της ίδιας της σκέψης τους. Θεωρώ πολύ σημαντικό να έρθουμε όλοι κοντά και να αγκαλιάσουμε αυτή τη δραστηριότητα, οποία και αν είναι η ιδιότητα μας. Μαζί με τη ρητορική καταφέρουμε να έρθουμε πιο κοντά στη σύγχρονη μορφή της εκπαίδευση αλλά και στην ίδια τη χώρα μας, μέσα από την ιστορική τέχνη του λόγου που αγγίζει κάθε ανθρώπινη πλευρά μας.

                                                                                                                Νιόβη Γενναδίου
                                                                                                                 μαθήτρια της Β1 τάξης


Θερμά συγχαρητήρια, Νιόβη! Να είσαι καλά! Να ονειρεύεσαι, να παλεύεις για τα όνειρα σου, να πετυχαίνεις τους στόχους σου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις