Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

                 ΤΟ 6ο  ΛΥΚΕΙΟ  ...

ΣΤΗΝ  ΕΚΘΕΣΗ  VAN GOGH  ALIVE 

                                      - THE EXPERIENCE

      Το  σχολείο  μας σε μια  από  τις  τελευταίες  εξορμήσεις  του επισκέφτηκε την  έκθεση   VAN GOGH  ALIVE - THE EXPERIENCE  στο  Μέγαρο  Μουσικής.Μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική έκθεση-παράσταση ,μια βιωματική εμπειρία μέσα  από μια διαδικασία  διαδραστική.Μια δημιουργική επικοινωνία ανάμεσα στη σύγχρονη τεχνολογία και τα νέα πολυμέσα.
      Η έκθεση  μ’ έναν νέο, επαναστατικό τρόπο, 
παρουσιάζοντας το συνολικό έργο του Van Gogh, αφηγείται ταυτόχρονα την δική του ιστορία, διεισδύει στα συναισθήματα και τις σκέψεις του και περιγράφει το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλούργησε.

       Σε μία live συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής. γεμίζοντας τον χώρο (τοίχους, πατώματα) με γιγαντιαίες οθόνες ζωντανεύει τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, αναδεικνύοντας της αποχρώσεις και τις λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας την έμπνευση και την τεχνοτροπία τους.Σε μία καθηλωτική ατμόσφαιρα ρέουσων εικόνων, σ’ ένα ιδιότυπο, πανέμορφο και άκρως εντυπωσιακό «πλανητάριο», σε μία πνευματική γλυκιά και πλούσια εμπειρία, που ενσωματώνει τον επισκέπτη, διεγείροντας και θρέφοντας όλες τις αισθήσεις του. 

     Οι  μαθητές  μας και  εμείς μαζί  βυθιστήκαμε στο  σύμπαν του  μεγάλου  ζωγράφου.(στοιχεία από  την  ιστοσελίδα του  Μεγάρου)
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)