Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού 2017



Η ομάδα μετά από το Παναττικό με την  Κα Στεφανίδη.

            Για 1η φορά Σχολείο της Καλλιθέας συμμετείχε στην Τελική φάση Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Μαθητών - Μαθητριών. 



 Φάση 1η

15ο ΟΜΑΔΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2017


Στις 19 Μαρτίου η Ομάδα του Σχολείου μας συμμετείχε στην Τελική φάση του 15ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Αττικής.




     Τα παιδιά μπήκαν με πολύ άγχος ( Η Αθηνά και ο Κώστας δήλωσαν πως έτρεμαν τα χέρια τους, ο Γρηγόρης ήταν χάλια με στομαχικές διαταραχές...) έπαιξαν εξαιρετικά και μετά την ισοπαλία στον 1ο γύρο με το Πειραματικό Αγίων Αναργύρων αντιλήφθηκαν πως μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα με αντιπάλους όπως Νέα Παιδεία , Ζάννειο, Ελληνοαμερικάνικο Κολλέγιο Ψυχικού, Πειραματικό Αναβρύτων, Ιωνίδειος Πειραιά, Λεόντειος Πατησίων.Μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση με 3 νίκες και 1 ισοπαλία χάσαμε το Κύπελλο (2η ή 3η θέση) λόγω της ήττας από το 3ο Νίκαιας τερματίσαμε τελικά στην 4η θέση παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα Τελικά του Πανελήνιου Πρωταθλήματος!



Φάση 2η

15ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ



      Η τελική φάση του Πανελλήνιου πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου στο Λουτράκι Κορινθίας. Προφανώς ο ανταγωνισμός εδώ ήταν πιο σκληρός αφού συμμετείχε και το Κολλέγιο Ανατόλια Θεσ/νίκης. Πάλι τα παιδιά μπήκαν με άγχος που είχε σαν αποτέλεσμα να παραχωρήσουμε ισοπαλία στο 5ο Πετρούπολης. 



  Συνεχίζουμε με ήττα(φυσιολογική;) μετά από μεγάλη μάχη με το Ζάννειο και κλείνουμε τους πρωινούς αγώνες με νίκη με το Λύκειο Καλαβρύτων (που ήρθε 7ο). Είμαστε στην 6η θέση στη γενική κατάταξη και με κρυφές ελπίδες για 2η. 




 Το απόγευμα στον 4ο γύρο χάσαμε ανέλπιστα και οριακά από το 4ο Χαλίδας, αφού η Αθηνά(5η καλύτερη γυναικεία σκακιέρα στο Πρωτάθλημα!) και ο Κώστας(μακρυά από τον καλό του εαυτό) έπαθαν blackout. 





   Στον προτελευταίο γύρο με εμφανή την απογοήτευση στα πρόσωπά τους τα παιδιά έχασαν από το 3ο Νίκαιας χωρίς να δώσουν τη μάχη που έδωσαν στο Παναττικό. Στον τελευταίο γύρο τα παιδιά συνήλθαν, έπαιξαν το καλύτερό τους παιχνίδι στο Πρωτάθλημα και συνέτριψαν το 1ο Ανω Λιοσίων καταλαμβάνοντας τελικά τη 10η θέση. 
  Δυστυχώς η ήττα από τη  Χαλκίδα και η ισοπαλία με την Πετρούπολη μας στοίχισαν 3 βαθμούς και τη 2η θέση γενικής. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας και του χρόνου ψηλότερα!
Ο Γρηγόρης, ο αισιόδοξος αρχηγός της ομάδας




Η Αθηνά χαρούμενη μετά από σκληρή μάχη



Ο Κώστας αποφασιστικός λίγο πριν την τελευταία νίκη



Ο Νίκος που έπαιξε εξαιρετικές παρτίδες  

    Την ομάδα του σχολείου μας αποτελούν οι μαθητές: Καλύβας Γηγόρης (Γ΄ τάξη), Μπράζιος Κώστας (Β΄ τάξη), Μαργαζόγλου-Μυγιάκης Νίκος (Γ΄ τάξη), Μιχαηλίδης Άγγελος (Γ΄ τάξη), Ζαρκάδα Αθηνά (Α΄ τάξη).


Στις προπονήσεις μας βοήθησαν οι μαθητές 
Αυγουστής Θεόφιλος  Γ΄ τάξη
Λιβιεράτος Γεράσιμος - Ερμής Γ΄
τάξη
Παυλάκης Απόστολος Γ΄
τάξη
Σανιδά Αθανασία- Μαρία Α΄
τάξη
Σκούρα Ελένη Γ΄
τάξη
Τσίτσικα Μαρία - Άλκηστις Β΄
τάξη

Ευχαριστούμε θερμά όσους μας βοήθησαν, το  Σ.Ο.Καλλιθέας και ιδιαίτερα την κυρία Μαριάννα Στεφανίδη για την πολύτιμη βοήθειά της, για τις προπονήσεις και για τη μεταφορά μαθητών στο Λουτράκι!

Σχόλια

  1. Πολλα μπραβο και συγχαρητηρια σε ολους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παιδιά! Ήσασταν μια έκπληξη για όλους μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έστω και καθυστερημένα θέλω να συγχαρώ τους μαθητές μας για την συμμετοχή και διάκρισή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού.Επίσης να συγχαρώ τον συνάδελφό μας Αρμάο Πέτρο που ασχολήθηκε ώρες πολλές εξωδιδακτικές για την κατάλληλη προετοιμασία των μαθητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις