Hybrids

                                                                        HYBRIDS  
   Στα όρια Τέχνης και Τεχνολογίας
 Θέλετε να δείτε την τέχνη να συναντά την επιστήμη; 
(Hybrids η νέα έκθεση που λαμβάνει  χώρο στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση που αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από υβριδικές δημιουργίες  και γενικότερα τεχνολογικά επιτεύγματα που μας οδηγούν στην μετά- ανθρώπινη κοινωνία και πολιτισμό)
➽ Οι μαθητές του τμήματος Α1 πραγματοποίησαν μια σύντομη επίσκεψη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών βλέποντας από κοντά τη σημασία και την έννοια του υβριδισμού.
     Ως υβρίδιο μπορεί να οριστεί ένα υλικό η συμβολικό σύστημα ή έναν οργανισμό που συνδυάζει χαρακτηριστικά δύο διαφορετικών προελεύσεων, καταλήγοντας σε μια νέα, ετερογενή οντότητα. 

➽ Στην έκθεση παρουσιάζεται μια διασταύρωση  σύγχρονης τέχνης και άλλων πεδίων πρακτικής όπως:design, αρχιτεκτονική, ψηφιακά μέσα, επιστήμη και κοινωνικό ακτιβισμό, που αποτελούν δείγματα της υβριδικής δημιουργίας.
Η ηλεκτρονική διεύθυνση της Στέγης για να μαθαίνετε για όλες τις εκδηλώσεις  που  γίνονται :  www.sgt.gr
  Μερικά από τα έργα που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής:
Το αποτέλεσμα αυτής της δημιουργίας δεν είναι μια καταφατική αποθέωση της τεχνολογίας η μια υπόσχεση για ένα λαμπρό αύριο όπου η τεχνολογία θα λύσει όλα τα προβλήματα. Αντιθέτως, η έκθεση ανατρέπει τι καθιερωμένες μεθόδους και στοχεύσεις της κλασσικής επιστημονικής έρευνας και φέρνει στο προσκήνιο μια πιο ελεύθερη ματιά στη σύγχρονη τέχνη αναγνωρίζοντας στο μέγιστο τη σημασία της έρευνας για την κατανόηση και διαμόρφωση του κόσμου μας.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις