Munners of the 6th Senior High School Kallithea

MUNNERS of the 6 Senior High =)

Πολιτική.. Διπλωματία..Διεθνείς σχέσεις μεταξύ των κρατών… Συνέδρια.. Ψηφίσματα… Σας ακούγονται κινέζικα; Για εμάς τους MUNNERS αυτό είναι απλά ένα μέρος της καθημερινότητάς μας που λέγεται MUN και ξεκίνησε σαν σήμερα το Νοέμβριο του 2010.
Πριν συνεχίσουμε τη διήγησή μας θα ξεκαθαρίσουμε τι είναι το MUN. Όπως φαίνεται από τα αρχικά (Model United Nations), πρόκειται για μια προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην επίσημή του γλώσσα, τα αγγλικά, στην οποία μαθητές αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση άλλων χωρών σε διάφορους τομείς της πολιτικής και όχι μόνο! Συμμετέχουνε σε συνέδρια μαζί με εκατοντάδες μαθητές από όλο τον κόσμο. Σκοπός είναι να δουν στην πράξη την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων μέσω της διπλωματίας και του διεθνούς διαλόγου.
Αυτές ήταν οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε για το MUN όταν μας το ανακοίνωσε η Ms Vagiatidou! Στην αρχή νομίζαμε ότι θα ήταν κάτι απλό, ασήμαντο και μια καλή ευκαιρία να χάσουμε μάθημα. Όμως στην πορεία συνειδητοποιήσαμε ότι κάναμε λάθος… Ήταν το πιο δύσκολο και ταυτόχρονα το πιο συναρπαστικό πρόγραμμα στο οποίο είχαμε συμμετάσχει. Αφιερώσαμε άπειρο χρόνο σε προετοιμασία, μήνες πριν το συνέδριο, και δεν καταλάβαμε για πότε έφτασε η πρώτη μέρα… :S ( να σοβαρευόμαστε, αρχίζει η συνεδρίασις!)
Βρεθήκαμε ντυμένοι με τα πιο επίσημα ρούχα, όπως προέβλεπε και το dress code του προγράμματος, σε μία απέραντη αίθουσα συνεδριάσεων γεμάτη από άλλους 500 σαν κι εμάς MUNNERS απ’ όλα τα κράτη του κόσμου. Είχαμε τρομοκρατηθεί και ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία κάποιες ώρες να γνωριστούμε με τα άλλα παιδιά και να νιώσουμε έτσι πιο άνετα μιλώντας για τα θέματά μας(lobbying). :/ ( ψάχναμε για πρόεδρο;;)
Έτσι η επίσημη διαδικασία ακολούθησε και δεν ήταν άλλη από το debate. Με ζήλο και θέρμη υπερασπίζαμε τη χώρα μας και προτείναμε ψηφίσματα με σκοπό να πετύχουμε την εφαρμογή της πολιτικής μας και να επωφεληθούμε ως «χώρα». Αν και πρώτη μας φορά λοιπόν σε τέτοια συνέδρια (και να μη νομίζει κανείς ότι είμαστε ψώνια), δεν τρομοκρατηθήκαμε και κλέψαμε κυριολεκτικά τις εντυπώσεις! Όλοι μας συμμετείχαμε ενεργά στο debate και βγάλαμε λόγους αρκετές φορές. Επίσης, όλοι μας κατορθώσαμε να κάνουμε επωφελείς συμμαχίες και να περάσουμε τα ψηφίσματά μας ή να εμποδίσουμε την εφαρμογή αντίπαλων ψηφισμάτων. Πέρασαν τελικά οι τρεις μέρες… ( Θωμάαα, πού έχεις το νου σου, παιδί μου;;)
Τελικά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Καταρχάς, βελτιώθηκαν τα αγγλικά μας σε πολύ μεγάλο βαθμό και αποκτήσαμε ευφράδεια λόγου. Επίσης δεν έχουμε άγχος να μιλάμε μπροστά σε μεγάλο κοινό τώρα πια και να υπερασπίζουμε τις οποιεσδήποτε απόψεις μας, έτοιμοι να αντικρούσουμε όλα τα “points of information”. Για αυτό άλλωστε τα πιστοποιητικά του MUN μετράνε στο βιογραφικό. Το καλύτερο βέβαια για μας είναι η δυνατότητα να γνωρίσουμε καινούρια και ενδιαφέροντα άτομα με τα οποία κάνουμε καλή παρέα ακόμα και μετά τη λήξη του MUN. :) ;Ρ
Όπως καταλάβατε, κολλήσαμε κυριολεκτικά με το πρόγραμμα. Για αυτό φυσικά θα συμμετέχουμε σε όσα περισσότερα MUN γίνεται μέχρι να αποφοιτήσουμε και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τη διπλωματική μας καριέρα στο πανεπιστήμιο. B) ( κούραση, Helen, ε;)
Ελπίζουμε να σας κινήσαμε το ενδιαφέρον και να δούμε κάποιους από σας σύντομα να συμμετέχετε μαζί μας στην υπέροχη αυτή ομάδα.
Φιλάκια Πολλά, :-) :-)
Angela & Eleni,

Munners of the 6th Senior High School Kallithea

Σχόλια

  1. Ήμουν και εγώ εκεί!!ΧΑΧΑ!!Ήταν πολύ ωραία αίσθηση!!Μπορεί να συμμετείχα σαν επίσημο μέλος της ομάδας,καθότι γ' λυκείου και έχοντας εμπλακεί σε πολλά ΚΑΙ έχοντας και ένα ραντεβουδάκι τον Μάιο που αποδείχθηκε εν μέρει καταστροφικό(τα παιδιά που φέτος δίνουν να μην μου αγχώνωνται!!Θα τα καταφέρουν!!Αρκεί την προηγουμένη να ΜΗΝ έχουν ακούσει τον Μητσοτάκη και πριν κοιμηθούν να μετρήσουν τις δραχμούλες τους για να δουν αν θα πάνε για καφέ μετά!!),αλλά γενικά λάτρεψα την συμμετοχή!!Βέβαια οι αγαπητές που καναν την ανάρτηση με ξέχασαν εντελώς,αλλά δεν το σχολιάζω !!Επίσης εχω και κάτι χρωστουμενα αλλά ούτε αυτά τα σχολιάζω!!!Κατά τα άλλα θα ήθελα να μην ήμουν γ' λυκείου για να είμαι κα ιεγώ με τα παιδιά στις αίθουσες!!Έχω να θυμάμαι ένα αστείο περιστατικό από εκεί,μιας και ήμουν σαν πρατηρητης μέσα!!Γενικά ΟΛΑ τα παιδιά ήταν υπέροχα!!Σας εύχομαι να προοδεύσετε!!!(Σαν παππούς δεν ακούγομαιιιιιι;;;;;Βοήθεια!!!ΧΑΧΑ!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Θετική εδώ :Ρ )

    Είμαι κι εγώ μέλος της ομάδας. <3 Είμαι κι εγώ μία MUNNER και έχω να πω πως είναι μία από τις πιο 'δυνατές' στιγμές της εφηβείας μου.
    Στο πρώτο συνέδριο είχα να εκπροσωπήσω τη χώρα μου στο Special Conference για τη χρήση της πυρηνιικής ενέργειας. Μόλις διάβασα τον τίτλο "nuclear energy" συνειδητοποίησα πως δεν ήξερα καν πως μεταφράζεται στα ελληνικά. Ζντόιγκ!

    Τώρα όμως, είμαι ένα πραγματικό nerd πάνω στο θέμα της πυρηνικής ενέργειας και έτοιμη να συζητήσω με άλλους ανθρώπους για τα προβλήματα που πλήττουν την παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη.

    Ευχαριστώ πολύ το MUN αλλά κυρίως τη λατρεμένη, ενεργητική και πάντα υποστηρικτική κυρία Βαγιατίδου που με έβαλε σε αυτή την ομάδα, χωρίς να με γνωρίζει καν. Χρωστάω πολλά πράγματα σε αυτήν, στην ομάδα μας (Νίκο ήσουν κι εσύ μέλος της Β) ) και στο σχολείο που δέχτηκε να συμμετάσχουμε σε αυτή την αξέχαστη εμπειρία.
    Ευχαριστώ πάρα πολύ. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζητούμε ταπεινά συγγνώμη Νίκο που δε σε αναφέρουμε αλλά όπως βλέπεις παραψωνιστήκαμε για να θυμηθούμε οποιονδήποτε άλλον!! :P:P:P
    Λίζα μας λείπεις! Βρήκαμε μεν κάποια καινούρια άτομα αλλά θα δυσκολευτούμε να ξεσυνηθήσουμε την παλιά μας ομάδα! :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγέλα, Ελένη, παιδιά,

    Χρειάζεται όχι μόνο να το αισθανόμαστε, αλλά και να το λέμε, να το κοινωνούμε: Βλέποντάς σας δυο χρόνια τώρα, χαίρομαι πάρα πολύ. Στις "συνεδριάσεις" σας, στο στρογγυλό τραπέζι του σκοτεινού συνήθως διαδρόμου, στα κυριακάτικα ραντεβού σας με τη φοβερή σας ...κόουτς, στις αποστολές σας με τις...στολές σας (και, ουάου, τι παρουσίες, τι κυρίες και τι κύριοι!!), προβάροντας τα αγγλικά σας κείμενα, στην ολοζώντανη, τελικά, παρέα που έχετε σχηματίσει.

    Και, επιτρέψτε μου, λίγα, Λίζα, είπες, για την κυρία σας:-) Είναι δίπλα σας με το γνωστό διακριτικό, απλό και σεμνό τρόπο, είναι δίπλα μας, νιώθω, πάντα, είναι χαρά που είμαστε συνάδελφοι και μοιραζόμαστε την καθημερινότητά μας στο σχολείο.

    Αυτά τα λίγα. Σήμερα είδα ότι ήδη πολιτογραφήσατε και καινούρια μέλη. Γράφετε ιστορία, εσείς! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα την ευκαιρία το Μάιο να παρακολουθήσω για λίγο, από κοντά κάποιες συνεδριάσεις στο Ευγενίδειο και, πραγματικά, η ατμόσφαιρα με εντυπωσίασε: σοβαρότητα, αλλά και ζωντάνια, ωριμότητα και πάθος...
    Τα "δικά μας' παιδιά υπέροχα, δυναμικά, έχοντας κάνει πολλή και σοβαρή δουλειά κατάφεραν να ανταπεξέλθουν τέλεια!
    Και συνεχίζουν!
    Είμαστε δίπλα τους και εκφράζουμε από εδώ τα πιο θερμα συγχαρητήρια σε όλους και όλες, μαζί και στην κυρία Βαγιατίδου που τόσο τα εμπνέει και τα στηρίζει, βοηθώντας να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως οφείλει ο δάσκαλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ,ευχαριστώ Λίζα!!Και για να δεις πόσο καλός άνθρωπος είμαι δεν θα αναφερθώ στο γνωστό θέμα διαφωνίας!Ο νοων νοείτο!!ΧΑΧΑ!!

    Χμμμμμμ!!Αγγέλα χρειάζεστε ένα ΓΕΡΟ μάθημα!!ΧΑΧΑ!!ΧΑρείτε τη ζωή σας όσο είναι καιρός!!Δεν θα υπαρξει έλεος!!ΧΑΧΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις