Η Μαρία Τσουρή στο σχολείο μας!



Τη Δευτέρα 3/10/2022 ήρθε να μιλήσει στο σχολείο μας η πρωταθλήτρια πόλο γυναικών Μαρία Τσουρή. Με αφορμή την αθλητική μέρα μάς μίλησε για την σημασία του αθλητισμού στην ζωή μας, για το πώς μας βοηθάει σε προσωπικό επίπεδο και πώς ο επαγγελματίας αθλητής τον αντιμετωπίζει. 

Η Μαρία Τσουρή γεννήθηκε στην Χίο. Από μικρή το πόλο αποτελούσε το όνειρο της και ξεκίνησε να το εξασκεί σε ηλικία μόλις 10 ετών. Παρά τις δυσκολίες των συνεχών προπονήσεων και του χρόνου που αναγκάστηκε να ξοδέψει μακριά από την οικογένεια της επέμεινε και συνέχισε να ασκεί το άθλημα της. Στην θέση του τερματοφύλακα με την Εθνική ομάδα γυναικών κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα του 2005 αλλά και έλαβε μέρος στου Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Παρόλο που έχει πλέον αποσυρθεί από το επαγγελματικά πόλο, ο αθλητισμός συνεχίζει να παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή της. 


Όταν ρωτήθηκε από έναν συμμαθητή μας αν λόγω των δυσκολιών έφτασε ποτέ κοντά στο σημείο να τα παρατήσει απάντησε πως ο αθλητής παλεύει κάθε μέρα της ζωής του για να συνεχίσει. Η κούραση, ο χρόνος που περνάει ένας αθλητής μακριά από τους αγαπημένους του, η αποτυχία όλα είναι πράγματα που τον αποθαρρύνουν. Ο πραγματικός αγώνας του αθλητή δεν είναι αυτός που παίζει στα γήπεδα αλλά αυτός που παίζει μέσα του για να συνεχίσει. Σημασία έχει να επιμένει και να μην αφήνει αυτά τα πράγματα να τον σταματήσουν. "Παίζω από πάθος και αγάπη για το άθλημα και για την χώρα μου, όχι για αναγνώριση και φήμη."


Η πρωταθλήτρια της Εθνικής μας θεωρεί των αθλητισμό σημαντικό και για θέματα πέρα από την φυσική μας κατάσταση. Εξελίσσει τους χαρακτήρες μας και μας δίνει τα εφόδια για να συνεχίσουμε τις ζωές με το κεφάλι ψηλά. Τελείωσε ενθαρρύνοντας μας να εντάξουμε για αυτούς τους λόγους τον αθλητισμό στην καθημερινότητα μας. Να χρησιμοποιούμε ό,τι μέσα έχουμε στην διάθεση μας και να αθλούμαστε όχι με στόχο αναγκαστικά τον πρωταθλητισμό αλλά τη δική μας βελτίωση σαν άτομα. 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις