Όσο πατάει η γάτα!

 



Γράφει η Μαρία Κοντεκάκη


4η Οκτωβρίου. Παγκόσμια ημέρα Ζώων. Η ημέρα που είναι αφιερωμένη στους σημαντικότερους κρίκους της φυσικής μας αλυσίδας. Ζώα ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, ζώα στους ζωολογικούς κήπους, ζώα στα καταφύγια, ζώα αδέσποτα αλλά και ζώα που βρίσκονται στα σπίτια με μια οικογένεια. 

 
Μιλώντας λοιπόν για οικόσιτα ζώα και ειδικότερα για τις γάτες, ως άνθρωπος που έχω γάτα, έχω να πω ότι με την ύπαρξή τους στην καθημερινότητά μας μπορούν να την κάνουν πολύ διαφορετική και ιδιαίτερη. Η παρέα τους, τα χάδια τους ακόμα και τα παιχνίδια τους, αποτελούν δεξιότητες που κανείς δεν μπορεί να φτάσει. Η αντίληψη και η ωριμότητά τους σε διάφορες περιστάσεις είναι αξιοσημείωτη και ιδιαίτερη, καθώς μπορούν να καταλάβουν και να νιώσουν πράγματα γρηγορότερα από εμάς τους ίδιους. Πέρα από αυτά όμως, υπάρχουν και οι χαριτωμένες τους στιγμές μέσα στη μέρα. Παραδείγματος χάρη, η Μέλι (η γάτα μου) έχει ως συνήθεια να πειράζει τις κουρτίνες, να σκάβει τις γλάστρες και να μπαίνει σε όποια χειραποσκευή/σακούλα βλέπει ανοιχτή. 
 
Έχοντας τα ζώα ως καθημερινούς μας συντρόφους οφείλουμε να τα φροντίζουμε όσο το δυνατό καλύτερα. Υπάρχει άραγε καλύτερο υποκατάστατο τέτοιου είδους μονόπλευρης από τα ζώα αγάπη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις