Odyssea






Τι χρειάζεται για να προσφέρεις στο κοινό καλό; Μερικές ποδιές, σκουφιά, πολλά λαχανικά, κοφτερά μαχαίρια και μπόλικη διάθεση για ομαδική δουλειά! Ένα πρωινό ξεκινήσαμε να πάμε στην Odyssea, έναν μην κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει νέους ευάλωτους ανθρώπους Πολλή συζήτηση και...δυο λεωφορεία αργότερα, βρεθήκαμε να κόβουμε λαχανικά, βάζοντας και εμείς το λιθαράκι μας στην προετοιμασία των γευμάτων γι αυτούς που το έχουν ανάγκη. Το μενού είχε φασόλια μαυρομάτικα με λαχανικά. Τα πήγαμε περίφημα, λέω με απόλυτη μετριοφροσύνη! Έπειτα από σχεδόν μια ώρα, ντομάτες, κολοκύθια καρότα, και αγγούρια περίμεναν υπομονετικά  να συμπληρώσουν τα γεύματα, και εμείς, φανερά κουρασμένοι αλλά υπερπλήρεις από συναισθήματα χαράς και περηφάνιας, διπλώσαμε  τις ποδιές μας και καθαρίσαμε τους πάγκους μας. Ύστερα παρακολουθήσαμε ένα πρόγραμμα για τη ζωή και τα επαγγέλματα στην πόλη του μέλλοντος, γράψαμε τα δικά μας διηγήματα και περάσαμε ποιοτικό χρόνο σαν ομάδα ενώνοντας τη διαφορετικότητα μας, αξιοποιώντας τη μοναδικότητα του καθενός ξεχωριστά.

Αν πρέπει να κρατήσω μια λέξη από την επίσκεψη στην Odyssea αυτή είναι: αλληλεγγύη. Να αφιερώνεις χρόνο για τον διπλανό σου που το χρειάζεται, να του δίνεις κομμάτι της ψυχής σου, χωρίς οίκτο, μόνο με αγάπη. Γιατί στο τέλος της ημέρας, σε οποία ηλικία ή χώρα, αυτό είναι το μοναδικό που έχουμε: Ο ένας τον άλλο. 

Βάσια Αγγελοπούλου






Σκέψεις των παιδιών..


"Μια μέρα στην Odyssea! Μια μέρα συνεισφοράς! Πριν από μία εβδομάδα, οι συμμαθητές μου και εγώ παρακολουθήσαμε και συμμετείχαμε σε αυτόν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Μαγειρέψαμε φαγητό για τους άστεγους όλοι μαζί, πλύναμε λαχανικά και τα κόψαμε. Η αλήθεια είναι πως δεν ήμασταν όλοι καλοί σεφ, αλλά χάρη στην ομαδικότητά μας καταφέραμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μαγειρέψουμε για πολλά άτομα. Έπειτα, ζωγραφίσαμε σε ένα τεράστιο χαρτί, πώς φανταζόμαστε την πόλη μας 100 χρόνια μετά. Δεν μπορώ να πω, βάλαμε μπόλικη φαντασία! Και οι ιστορίες που γράψαμε; Η μία καλύτερη από την άλλη. Ο καθένας είχε βάλει την δικιά του πινελιά. Άλλοι γράψανε πιο χιουμοριστικές ιστορίες, άλλοι πιο ρεαλιστικές.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Γεμίσαμε όλοι μπαταρίες και περάσαμε φανταστικά. Το να προσφέρεις βοήθεια είναι ένα από τα καλύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς!"

Μαρίνα Αθανασίου Γ1


Η εμπειρία στον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό της Odyssea θα παραμείνει αξέχαστη. Το έργο και το όραμα αυτού του οργανισμού συγκινεί όλους τους ανθρώπους και το γεγονός ότι μου δόθηκε η ευκαιρία να γίνω έστω και για λίγες ώρες και εγώ μια από τις εθελόντριες, με έκανε να συνειδητοποιήσω το πόσο σημαντικό είναι το έργο που προσπαθεί να υλοποιήσει και να διασφαλίσει. Μια μοναδική εμπειρία που εύχομαι όλοι να καταφέρουν να την βιώσουν έστω και για μια φορά.

Ξανθή Ζαχαρώδη Γ2



















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις