Εξόρμηση της Θεωρητικής στη Βιβλιοθήκη της Βουλής





Το πρωί της Πέμπτης τα παιδιά του Γ' Ανθρωπιστικού επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη της Βουλής στο παλιό Καπνεργοστάσιο. Εκεί έλαβαν μέρος σε ένα βιωματικό πρόγραμμα με θέμα τη δωρεάν παιδεία. Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων αντάλλαξαν ιδέες και συζήτησαν μεταξύ τους τι σημαίνει ελευθερία στην παιδεία για τον καθένα τους. Έπειτα, σε ένα χαρτόνι κατέγραψαν τις προτάσεις τους για το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί, να ενισχυθεί και να προστατευτεί αυτό το θεμελιώδες αγαθό της εκπαίδευσης. 
Σε δεύτερο στάδιο, οι ίδιες ομάδες συμμετείχαν σε ένα θεατρικό παιχνίδι. Σε αυτό έπρεπε να δημιουργήσουν μια ιστορία σχετική με το δικαίωμα στην ελεύθερη εκπαίδευση και στην εργασία σε αυτήν, και μετά να την αναπαραστήσουν σε ένα θεατρικό δρώμενο ενσαρκώνοντας οι ίδιοι τους ρόλους που επινόησαν.
Οι μαθητές συμμετείχαν πολύ ενεργά σε αυτό, φτιάχνοντας πολύ αστείες και ενδιαφέρουσες ιστορίες. Στο τέλος, πριν τη λήξη της μέρας οι μαθητές σχημάτισαν έναν κύκλο και ο καθένας  έπρεπε να αναπαραστήσει τη δραστηριότητα που τους αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του. Η μέρα τελείωσε με πολύ γέλιο και ευχάριστη διάθεση από όλους. Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν το πρόγραμμα, διασκέδασαν και γέλασαν με τις δραστηριότητες, επιστρέφοντας σπίτι με την όμορφη ανάμνηση μιας παραγωγικής μέρας. 

Βάσια Γκολφινοπούλου







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις