ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΙΣ

   Τι θα συνέβαινε εάν σας αφαιρούσαν κάποιο/α από τα δικαιώματά σας; Πόσους επιπλέον αγώνες πρέπει να δώσει κανείς για αυτά;

   Οι μαθητές μας, μέσα από τα θεατρικά δρώμενα, βίωσαν πώς είναι να στερείσαι όσα θεωρείς δεδομένα και αυτονόητα.



Σκέψεις για την εμπειρία μου με το Θέατρο Συν-Κίνησις

   Είναι αξιοθαύμαστη η δύναμη του θεάτρου. Η δύναμη αυτή που καταφέρνει να μεταδώσει μηνύματα καλύτερα από τα απλά λόγια, τα καθημερινά κείμενα και τις τυπικές εκπομπές.

   Χθες είχα την τιμή να είμαι μέρος αυτής της παράστασης. Μέσα από την απλή δημιουργικότητα αλλά και την εφευρετικότητα των ηθοποιών, οι μαθητές βίωσαν μία πραγματική απεικόνιση της λέξης δικαίωμα.

   Δεν είναι λοιπόν αυτό ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που αποκτήσαμε χθες; Γιατί το να είναι κάποιος λογικός, ορθός, καλλιτεχνικός και αθλητικός είναι σωστά και ζηλευτά χαρακτηριστικά, αλλά το να είσαι ή να γίνεις άνθρωπος είναι ίσως ο απώτερος σκοπός κάθε ατόμου.

   Αθανάσιος Κατσιαούνης,  μαθητής της Β΄ Λυκείου


ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ



   Είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το σχολείο, να γνωρίσουμε τα παιδιά και τους δασκάλους τους και να γιορτάσουμε μαζί τις Απόκριες.    Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, δημιουργήσαμε !!!


ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ

   Ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε τον χώρο του Μουσείου στις 24-4-2024.  Γνώρισαν τον διαφορετικό τρόπο «ανάγνωσης» και αντίληψης του κόσμου, διαπίστωσαν την «τυφλότητα» της κοινωνίας που δεν διακρίνει τις ανάγκες και τον αγώνα πολλών ανθρώπων για την ισότιμη συμμετοχή τους στην Παιδεία και την Πολιτεία.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις