Επιστροφη

 


Σαν να τελείωσε ο Αύγουστος ξαφνικά. Ωραίος και ο Σεπτέμβρης της επιστροφής. Στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη ρουτίνα που αναπόφευκτα συνοδεύει την καθημερινότητα. Χτύπησε και φέτος το κουδούνι. Για κάποιους για τελευταία φορά για άλλους πάλι όχι. Αυτό το χτύπημα που κουβαλάει τόσα πολλά μαζί του. Τις παιδικές αναμνήσεις, τους φίλους, τα άγχη, τις τιμωρίες. Το χτύπημα που φαίνεται σωτήριο μετά από μια κουραστική ώρα και παράλληλα μαρτύριο μετά από ένα ωραίο διάλειμμα. Ας βγάλουμε λίγο ενθουσιασμό μέσα από αυτό το χτύπημα. Ας δούμε το σχολείο με άλλο μάτι. Να δούμε πιο ουσιαστικά τί συμβαίνει σε μια τάξη, ποιός είναι ο σκοπός, τί έχουμε να κερδίσουμε, τί παλεύει να επικοινωνήσει ο άνθρωπος στην έδρα. Είναι ακόμα μια χρονιά! Ας φροντίσουμε όμως να είναι ξεχωριστή από τις άλλες! Πιο ουσιαστική! Καλή σχολική χρονιά, χαρούμενη και εποικοδομητική! 

Σχόλια

  1. Καλή χρονιά σε όλους σας! Το σχολείο περίμενε ένα καλοκαίρι να το ζωντανέψετε κι η Σχεδία το αεράκι σας για να ταξιδέψει, Καλά ταξίδια :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις