Το σχολείο μας στο μαθητικό φεστιβάλ

Ολοκληρώθηκε φέτος για άλλη μια φορά το Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στην «Ευρώπη». Στην Ευρώπη της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει φεστιβάλ χωρίς τη συμμετοχή του σχολείου μας. Μέσα από τον χορό και το θέατρο, δώσαμε τη δική μας οπτική γωνία, τη δική μας πινελιά στην πολύχρωμη αυτή εκδήλωση!




Την πρώτη εμφάνιση έκαναν τρία μέλη της θεατρικής ομάδας, παρουσιάζοντας ένα απόσπασμα από την αρχαία κωμωδία «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Καλλιόπης Κερκύρα. Ο χρόνος ήταν λίγος και οι πιέσεις πολλές, όμως τα παιδιά κατάφεραν με πολλές πρόβες και αφοσίωση (και φυσικά την καθοριστική βοήθεια της σκηνοθέτιδος) να δώσουν ένα αποτέλεσμα που δικαίωσε την προσπάθειά τους.

Την επόμενη μέρα παρουσίασε η ομάδα των παραδοσιακών χορών. Με ποντιακούς χορούς και χορούς από χώρες των Βαλκανίων, η ομάδα έδωσε ρυθμό στην εκδήλωση και κατάφερε να αποδείξει ότι όσο κι αν μας χωρίζουν τα σύνορα, ο πολιτισμός μας ενώνει. Μπορεί να μιλάμε διαφορετικές γλώσσες, αλλά έχουμε την ίδια φωνή. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιστορίες, αλλά μοιραζόμαστε την ίδια λαϊκή παράδοση. 


Κάπως έτσι, λοιπόν, έκλεισε και για αυτή τη χρονιά η συμμετοχή μας στο Μαθητικό Φεστιβάλ. Ελπίζουμε ότι μέσα από τη τέχνη, τη δημιουργικότητα, τη σκληρή δουλειά και το μεράκι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το όραμα που έθεσε φέτος η διοργάνωση: μια Ευρώπη ενωμένη!


Ραντεβού πάλι του χρόνου, με ένα άλλο θέμα και… φρέσκες ιδέες!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις