"Τι θέλουν οι έφηβοι να ξέρουμε γι΄αυτούς??"

Την Τετάρτη 31/3 /2021, μέσα στην καραντίνα, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος οργάνωσε μια διαδικτυακή συζήτηση από εφήβους για εφήβους.

https://www.snfdialogues.org/el/ekdiloseis/generation-z-ti-theloun-oi-efiboi-na-kseroume-gia-aytous/

Έντεκα νέοι από 15 έως 18 ετών, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τα πιο ακριτικά χωριά της Ελλάδας, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα της αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας Tipping Point, που βοηθά μαθητές και φοιτητές να διασυνδεθούν με ανθρώπους-πρότυπα ή αλλιώς «μέντορες», έγιναν οι ομιλητές της 41ης συζήτησης των ΔΙΑΛΟΓΩΝ και μίλησαν για όλα όσα πιστεύουν πως πρέπει να ξέρουμε για αυτούς.

Εκπροσωπώντας το σχολείο μας έλαβε μέρος η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου, Ευαγγελία Ηλιόγλου που μας περιγράφει την εμπειρία της: 

 Πριν μερικές εβδομάδες έλαβα μέρος σε ένα
πρόγραμμα των ‘διαλόγων’ που διοργάνωνε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με κεντρική θεματολογία ‘Τι θέλουν να μας πουν οι έφηβοι’. 

         Ομολογώ πως ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία, διότι μας δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε απρόσκοπτα τις ιδέες μας, τους προβληματισμούς μας και τις απόψεις μας για καίρια ζητήματα.

 Συζητήσαμε για το πώς νιώθουμε αυτή την περίοδο που η καθημερινότητα όλων των ανθρώπων έχει αλλάξει ριζικά, για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τηλεκπαίδευση, για τους μελλοντικούς μας στόχους και, γενικότερα, για την κοινωνία στην οποία μεγαλώνουμε. 

        Μου άρεσε, επίσης, το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό μεταδίδονταν ζωντανά και έτσι μπορούσε ο καθένας που το παρακολουθούσε να θέσει κάποια ερωτήματα ή και να αφήσει το σχόλιό του. Πιστεύω πως ήταν αρκετά εποικοδομητικό, αφού έπρεπε να ακούμε τις απόψεις των άλλων συνομήλικων συνομιλητών μας. Με αυτόν τον τρόπο εξασκηθήκαμε στην επιχειρηματολογία και στον δημοκρατικό διάλογο.

            Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και εάν μου δίνονταν ξανά η ευκαιρία θα συμμετείχα δίχως δεύτερη σκέψη. "

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ στο link:

https://www.snfdialogues.org/el/ekdiloseis/generation-z-ti-theloun-oi-efiboi-na-kseroume-gia-aytous/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις