Ιστορίες της Παρασκευής και ...ένα βραβείο

Είναι Σεπτέμβρης του 2019...

Η τέχνη της ρητορικής και του ορθού λόγου γίνεται το επίκεντρο των συναντήσεων μας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στο σχολείο. Παίζουμε, διαβάζουμε, αυτοσχεδιάζουμε, παρουσιάζουμε τις απόψεις μας, βγάζουμε λόγους και παίρνουμε μέρος σε ομαδικά debates. Παράλληλα προετοιμαζόμαστε στα ρητορικά αγωνίσματα με απώτερο στόχο να λάβουμε μέρος σε Ρητορικούς Αγώνες. 

Τη χρονιά αυτή στον Όμιλο Ρητορικής έχει ενταχθεί ένα νέο, καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ονομάζεται ODYSSEY (Oxford Debates για Νέους στην Εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών). Επιδιώκει να αναπτύξει τις επιχειρηματολογικές δεξιότητες και να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών αναφορικά με θέματα STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) μέσα από τη διοργάνωση αγώνων αντιλογίας (debates) πάνω σε επιστημονικά ζητήματα. Το πρόγραμμα ODYSSEY χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή των προγραμμάτων Erasmus+ programme και ολοκληρώνεται με Αγώνα Αντιλογίας του νομού Αττικής.  Συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Πολωνικής Ακαδημίας Επιστημών (Institute of Geophysics, PAS) στη Βαρσοβία (Πολωνία).

Οργανώνονται debates πάνω σε θεματικές όπως "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας", " η ανθρωπότητα επενδύει στην εξερεύνηση του διαστήματος", "πώς επιδρά η βιοτεχνολογία στην υγεία του ανθρώπου", "νανοτεχνολογία"και  "επικοινωνία με ασύρματα δίκτυα". Οι μαθητές και οι μαθήτριες επιχειρηματολογούν πάνω σε θέματα επιστήμης. 

Επιστέγασμα όλων αυτών οι Αγώνες που διοργανώθηκαν διαδικτυακά (λόγω covid19) 

στις 10 Ιουνίου 2020!  

Και η 2η θέση είναι γεγονός για το σχολείο μας! 

Το ραντεβού μας είναι τώρα για τον τελικό.








Αυτά τα φοβερά παιδιά τα έδωσαν όλα με σοβαρότητα και πάθος:
Παναγιώτης Βατσάκης
Μαριαλένα Ιγνατιάδου
Δημήτρης Μπολτσής
Νικολέτα Ντρέτσα
Αργυρώ Παπατζελάκη
Άννα Σαντοριναίου

Υπεύθυνες καθηγήτριες:    Αργυρώ Βαγιατίδου (Αγγλικών)

Στέλλα Χριστοπούλου (Χημικός)

Ένα μεγάλο ευχαριστώ



στο
Ινστιτούτο Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας (Ι.Ρ.Ε.Σ.Ε.), που οργάνωσε το project,

 ιδιαίτερα στην Πρόεδρό του  Φωτεινή Εγγλέζου, για την στήριξη και .....υποστήριξη αυτή τη δύσκολη χρονιά, στους ανθρώπους που εκπόνησαν το πολύ αξιόλογο υλικό και επιμόρφωσαν τους εκπαιδευτικούς.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις