Θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο ..... (μέρος ΙΙ)

         

Από την Μαρία Παρούτη του Α4

"Πολύ συχνά ακούω ανθρώπους να λένε πως δεν τους αρέσει ο κόσμος και η κοινωνία που ζούνε. Όμως εγώ κάνω όνειρα για έναν καινούργιο κόσμο. Έτσι θα ήθελα να ζούσα σε έναν κόσμο που δεν θα υπήρχε η φτώχεια. Πολλοί άνθρωποι σήμερα δεν έχουν λεφτά για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα κομμάτι ψωμί και έτσι αναγκάζονται να κλέβουν  ή να ζητιανεύουν στους δρόμους.

        Επίσης άλλο ένα θέμα που δεν θα ήθελα να υπάρχει στην κοινωνία μας είναι στον πολιτικό τομέα. Υπάρχουν πολλά κανάλια που το καθένα τους υποστηρίζει  ένα συγκεκριμένο κόμμα και έτσι έρχονται μετά σε αντιπαλότητα οι άνθρωποι μεταξύ τους διότι ο καθένας υποστηρίζει το κόμμα που ίσως τους αρέσει περισσότερο.
        Επιπλέον, θα ήθελα να ζω σε έναν κόσμο που δεν θα αναγκάζονται οι άνθρωποι να κοιμούνται στους δρόμους γιατί δεν έχουν εργασία αλλά θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να έχουν με κάτι να ασχολούνται σε όλη τους τη ζωή.



    Πολλές φορές κάθομαι και ονειρεύομαι και προσπαθώ να φανταστώ έναν κόσμο που θα υπήρχε παντού ειρήνη και όχι πόλεμοι μεταξύ πολλών κρατών. Όλοι οι άνθρωποι να είναι αγαπημένοι και ο κόσμος μας να είναι χαρούμενος. Ένας κόσμος που όλοι οι άνθρωποι θα αισθανόντουσαν ίδιοι μεταξύ τους και όχι διαφορετικοί. Για παράδειγμα να συμπεριφέρονται κάποιοι άνθρωποι άσχημα σε όλους τους άλλους γιατί νομίζουν πως είναι ανώτεροι από αυτούς  ενώ όλοι είμαστε ίδιοι μεταξύ μας.
        Επίσης θα ήθελα να ζω σε ένα κόσμο που θα είχαν όλοι δουλειά για να μπορούν να ζουν μια ζωή άνετη χωρίς φασαρίες και τσακωμούς.



   Δυστυχώς  θα ήθελα να ζω σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο από αυτόν που ζω σήμερα και ελπίζω τα όνειρά μου να πραγματοποιηθούν κάποτε."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις