Η πυρηνική ενέργεια σήμερα
Περιοχές με τα περισσότερα πυρηνικά εργοστάσια
πηγή: http://interestingenergyfacts.blogspot.com/2008/03/nuclear-energy-use-in-some-countries.html
Την σαμποτάρουμε για πολλούς λόγους μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής: Τα πυρηνικά απόβλητα είναι ραδιενεργά που σημαίνει πως μπορούν να προκαλέσουν του κόσμου τα προβλήματα στο ανθρώπινο είδος και στο φυσικό περιβάλλον, σε περίπτωση που βρεθούν ελεύθερα. Στα εργοστάσια παλιάς τεχνολογίας, οι ίδιοι αντιδραστήρες θεωρούνται απόβλητα ύστερα από 30 χρόνια άρα είναι κι αυτοί ραδιενεργοί. Ο άνθρωπος για να ξεφορτωθεί τα απόβλητα, είτε τα θάβει βαθιά στη Γη, είτε τα βυθίζει στον πάτο της θάλασσας είτε... τα στέλνει στο διάστημα! Και οι τρεις επιλογές πάντως, είναι βλαβερές.
πηγή: http://www.lahc.edu/classes/chemistry/arias/chemistry102.html
Ένα επίσης μεγάλο πρόβλημα, είναι η δημιουργία πυρηνικών όπλων. Είχαμε γευτεί αμυδρά τη χρήση τους στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο αλλά αν σκεφτούμε τα τωρινά δεδομένα, τότε θα τρομοκρατηθούμε. Το δικαίωμα κατοχής πυρηνικών όπλων έχουν οι Πέντε Μεγάλες Χώρες: Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα. Αρκετές χώρες όμως στην Ασία παράγουν πυρηνικά όπλα για να αποκτήσουν κι αυτά δύναμη, όπως το Ιράν και το Ισραήλ.
Αυτές οι χώρες έχουν τη δύναμη και την ευκαιρία να καταστρέψουν τον κόσμο μας, τη Γη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αν βρουν την κατάλληλη ευκαιρία.
Παρουσιάσαμε τα θετικά και τα αρνητικά της πυρηνικής ενέργειας.
Ποια είναι η δική σας άποψη για αυτή τη μορφή ενέργειας;
Βασικά το Ισραήλ έχει πυρηνικά όπλα αποδεδειγμένα.Γενικά είμαι κατά της πυρηνικής ενέργειας.Τα ωφέλη της δηλαδή μικρό κόστος, ποσότητα ενέργειας και μη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου είναι μικρότερα από τα σίγουρα κακά δηλαδή τα πυρηνικά απόβλητα και την παντοτινή πιθανότητα πυρηνικού ατυχήματος όσο και αν μερικοί προσπαθούν να μας πείσουν για το πόσο σύγχρονα είναι τα εργοστάσια αυτά λες και είναι μικροί θεοί και νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.Και τα ίδια τα ωφέλη όμως αυτοαναιρούνται.Έτσι α) το κόστος στα εοόμενα χρόνια αναμένεται να εκτοξευτεί λόγω της εξάντλησης των κοιτασμάτων ουρανίου παγκοσμίως, β)η πόσοτητα ενέργειας που αποδίδει η πυρηνική ενέργεια είναι ασήμαντη μπροστά στην απόδοση της σύντηξης του υδρογόνου όπου θα πρέπει να κατευθυνθούν όλα τα κεφάλαια και η επιστημονική προσπάθεια και γ)το φαινόμενο του θερμοκηπίου απλώς δεν υφίσταται όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία των αστεροσκοπείων.Συνεπώς στην πραγματικότητα η πυρηνική ενέργεια δεν έχει κανένα όφελος και επομένως πρέπει να πάψει να χρησιμοποιείται άμεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Ισραήλ, τυπικά, δεν έχει πυρηνικά όπλα. Στα χαρτιά δηλαδή, δεν μπορεί να κατηγορηθεί άσχετα με το τι κάνει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν καινούργιες μορφές εργοστασίων που -όσο παράξενο και να ακούγεται- μπορούν να παράξουν παραπάνω ενέργεια από την ποσότητα που βάζουμε μέσω ουρανίου και πλουτονίου. Οι χώρες βασίζονται σε περαιτέρω έρευνα πάνω στη λειτουργικότητα αυτών των εργοστασίων και στην ασφάλιση των αντιδραστήρων.
Τι ξέρουμε; Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό του ουρανίου χρησιμοποιείται και παράγει ενέργεια. Με αυτή την τεχνολογία όμως θα πετύχουν τη χρήση του μεγαλύτερου μέρους του ουρανίου που θα διαρκεί και περισσότερα χρόνια! Άρα θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να τελειώσουν τα αποθέματα ουρανίου.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν υφίσταται; ο_Ο
-Θετική. :Ρ
Λίζα τα μαθες καλά βλέπω έ?Πρέπει να σου πω ότι αν κάποιος φέρει στη διεθνή κοινότητα αδιάσειστα στοιχεία για την ύπαρξη τους τα χαρτιά αλλάζουν(σου κάνω τη ζωή δύσκολη για αυτό άλλξε κατ.).Επίσης ακόμα και έτσι να είναι η σύντηξη υδρογόνυο προσφέρει ασείληπτα ποσά ενέργειας μεγαλύτερης από την πυρηνική σχάση.Πυρηνική σύντηξη γίνεται στον ήλιο συνεχώς για δισεκατμμύρια χρόνια και μας προσφέρεται απλόχερα το φως και η ενέργεια του.Επιπλέον το υδρογόνο είναι ανεξάντλητο και το μόνο κατάλοιπο του είναι καθαρό νεράκι και όχι απόβλητα που θα ακτινοβουλούν για δεκάδες ή και ενατοντάδεςς χρόνια.Όσο για τη μη ύπαρξη του φαινομένου του θερμοκηπίου ψάξε στις αναρτήσεις Οκτωβρίου ή Σεπτεμρίου και θα σου αποκαλυφθούν όλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο,
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως σκέφτεσαι να αλλάξεις κατεύθυνση; Β)
Μέχρι και εγώ της θεωρητικής την κατάλαβα την ανάρτηση.Και από μόνο του αυτό είναι επιτυχία!:Ρ(Μπράβο Λίζα και κα. Χριστοπούλου!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι απ'τη στιγμή που υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος,όσο μικρός και να είναι,οφείλουμε να αναζητήσουμε άλλους τρόπους τροφοδότησης του πλανήτη με ενέργεια.
ΥΓ.Χάρηκα που σας γνώρισα.(Η Λίζα ήδη ψάχνει με τι τρόπο να με σκοτώσει!:Ρ)
Λίζα με ξέρεις νομίζω και θα γνωρίζεις φυσικά ότι αυτό που λες είναι αφύσικο και επικίνδυνο για την σωματική σου ακεραιότητα.Βαρύ παράπτωμα.Μου φαίνεται ότι θα σου κλέψω τη δόξα της δολοφονίας.Δεν θα γίνεις κατά συρροή δολοφόνος!!!!!!!!!!!!Σου την έφερα,σου την έφερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσμήνη αν σε απειλήσει η κακιά θετική έλα πες το μου και θα την κανονίσω αμέσως.Κανένας επουδενί δεν απειλεί άτομο της Θεωρητικής με τόσο δόλο και μανία.(Ισμήνη τι θες για δώρο τη Λίζα στη γνωστή κατάσταση ή το Μπανανόπεδο?)
Να το πω με δικά μου λόγια; Αν είναι λόγω τεχνολογίας να οδηγηθούμε μια ώρα νωρίτερα προς την καταστροφή, μήπως θα έπρεπε να κάνουμε και λίγα βήματα πίσω, να ζούμε πιο απλά, αλλά να ζούμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήθα μου πείτε η εξέλιξη...ο κόσμος πάει μπροστά...
χμ...
Προτιμώ τον φωτισμό της λάμπας που είχα μικρή. Μόνο αρνητικά βλέπω στις ενέργειες, κυρίως στην πυρηνική, εφόσον μας βγαίνει με κόκκινο και στην τύχη και στην πρόθεση!
Συγχαρητήρια για την απλότητα που τα γράψατε, παιδιά!
Λίζα μου, μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήγια την ανάρτηση, πολύ ωραία δομημένη, βάζει καίρια ερωτήματα και επιχειρεί να απντήσει απλά.
Νίκο,
συμφωνώ στο συμπέρασμα,για τη μη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, για τα άλλα για τα οποία αποφαίνεσαι με τόση σιγουριά, προτείνω να ενημερώνεσαι πρώτα σφαιρικά και μετά να βγάζεις ΨΥΧΡΑΙΜΑ τα συμπεράσματα σου!
Φοβάμαι ότι τα ζητήματα αυτά, είτε είναι πολύπλοκα από τη φύση τους (φαινόμενο θερμοκηπίου),είτε γίνονται πολύπλοκα και καλύπτονται από σκοτάδι για πολιτικούς λόγους (Ισραήλ-πυρηνικά).
Μπράβο ΛιζοΙσμηνάκια,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ανάρτησή σας είναι ό,τι πρέπει για να στείλει στη σύνταξη τους παλιούς συντάκτες.
Όσο για το θέμα μας: Μπορεί να συζητάμε αενάως για την πυρηνική, όμως τη βλέπω λίγο δύσκολη τη συζήτηση. Παρόλο που οι γνώσεις μου δεν είναι επαρκείς, δηλώνω ενάντιος. Αν με βάλετε να σας πω πώς θα ζήσουμε χωρίς, τότε ίσως θα έπρεπε να ξεκινούσαμε μία τεράστια συζήτηση επαναπροσδιορισμού της προόδου κοκ. Μ' αυτά τα δεδομένα θα μεταφερόμασταν στο χώρο της ουτοπίας.
Επίσης, ωραία θα ήταν μια συζήτηση σχετικά με τα όρια της ανθρώπινης "ύβρεως". Υπάρχει; Μπαίνουν κάποια όρια; Θέλουμε όρια; Οφελούν; Εμποδίζουν;
Καλή μας βδομάδα, με τη μέρα της ποίησης αύριο, με τη μέρα της ιστορικής μνήμης την Παρασκευή, με τη μέρα της αναχώρησης της περιβαλλοντικής την Κυριακή..
Χμ, καλά τα βλέπω τα πράγματα..
Κ. Μάνεση δεν θέλω να το γρουσουζέψω αλλά περιμέτε την Πέμπτη το βράδυ για να είστε σίγουρος.Μα η ουτοπία δίνει παράδειγμα και οι άνθρωποι προσπαθουν να την εφαρμόσουν.Από το πόσο προσπαθούν εξελέσσεται ο κόσμος.Και ναι η πυρηνική ενέργεια είναι ύβρις προς το Παν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ. Χριστοπούλου έρχομαι σε εσάς.Ότι αναφέρω είναι απόλυτη αλήθεια.Αύριο θα σας πω για το Ισραήλ και αν θέλετε θα δω αν έχω κάποιο άρθρο από έγκυρο ιστορικό περιοδικό.Όσο για την κλιμματικη αλλαγή δεν υπάρχει.Ρύπανση ασφαλώς,απειλή για τα είδη ασφαλώς,αλλά κλιμματική αλλαγή όχι.Εξάλλου αν αλλάξει το κλίμα θα γίνει ψυχρότερο και όχι θερμότερο καθώς βρισκόμαστε σε μεσοπαγετώδη περίοδο και λογικό επόμενο είναι μία παγετώδης περίοδο.
πολυ ωραιο σιτε συγχαριτιρια!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή