Κι όταν βγει το φεγγαράκι πάμε καν'να ταξιδάκι


Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που λέγαμε και στην προηγούμενη ανάρτησή μας, κάποια τμήματα της Α΄τάξης θα επισκεφτούν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά,
( http://www.laskaridou.gr/), το οποίο κάνει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα προγράμματα ( επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του και δείτε τα). Εμείς διαλέξαμε το πρόγραμμα:
μουσικο σταυρολεξο στα λιμανια της μεσογειου,
με εισηγήτρια την κ.
 Ανθή Γουρουντή

Ένα μουσικό ταξίδι στα παράλια της Μεσογείου θάλασσας, στο σταυροδρόμι
πολιτισμών που περιλαμβάνει
 Πορτογαλικά φάδος
 Ελληνικά Ρεμπέτικα
 Μουσική των Μικρασιατικών παραλίων
 Σεφαραδίτικα
 Μελωδίες της Βορείου Αφρικής
Με αφήγηση, προβολή υλικού, animation και ένα Μουσικό Σταυρόλεξο
Για ... ζέσταμα, ακούστε τα δείγματα των τραγουδιών που επιλέξαμε: Ένα fado από την Πορτογαλία, ένα σεφαραδίτικο που το τραγουδάει μια ελληνίδα, η Σαβίνα Γιαννάτου και ένα ρεμπέτικο.






Περιμένουμε τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες σας. Και τα παιδιά της ... νεοσυσταθείσας μουσικής λέσχης, να παίρνουν ιδέες, παρακαλώ!

Σχόλια

  1. Διονύση!!!!
    Αυτό είναι το θέμα μου στο project και στο πολιτιστικό πρόγραμμα που συμπληρώνω τώρα για να καταθέσω!!!
    Θέλω πληροφορίες!!!! Πότε πάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου, Flora,

    Κάνετε τόσο ωραίο πρότζεκτ;! Τότε θέλουμε εμείς πληροφορίες!
    Πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο site του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
    Ανταλλαγή πληροφοριών, ήχων, εικόνων κλπ θα μπορούσαμε να έχουμε μεταξύ μας είτε τηλεφωνικά είτε πίνοντας καφεδάκι. Πες μου, αν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία πράγματα,ωραία τραγούδια!:)
    Ας τα ακούσουμε να χαλαρώσουμε γιατί σα πολύ τρέξιμο έπεσε!:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διονύση, έκλεισα να πάμε κι εμείς μέσα στον Ιανουάριο στο Ίδρυμα Λασκαρίδου για το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
    Καλά, σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ για την ιδέα!
    Δεν ξέρεις πόσο το χάρηκα. Το είπα και στα κορίτσια μου!
    Ξέρεις στο τμήμα μου (στο πρότζεκτ) είναι 18 κορίτσια... Αναρωτήθηκα γιατί. Μάλλον το συγκεκριμένο θέμα έκανε πιο πολύ κλικ στο γυναικείο φύλο. Το χαίρομαι αφάνταστα. Δεν μπορείς να φανταστείς πώς περιμένω να έρθει κάθε εβδομάδα η Πέμπτη και να βρεθώ μαζί τους. Κατεβαίνουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων, βγάζουμε έξω το πιάνο και ...τραγουδάμε, χορεύουμε και βλέπουμε video. Είναι τρέλα!
    Έχουμε μάθει μέχρι στιγμής νησιώτικο μπάλο, ζωναράδικο, ταραντέλα, κυπριακά τραγούδια, το Ándra mou pai, το Kalinifta και τώρα θα δουλέψουμε τραγούδια ποτ πουρί για θάλασσα, ξενιτιά και έρωτα.
    Αν έχεις κάτι στο μυαλό σου σχετικό πολύ θα με ενδιέφερε... (Δεν έχω καταλήξει ακόμη σε ισπανικό κομμάτι και σε κανένα πορτογαλικό... για πες τίποτε)...
    Με αυτό το πρότζεκτ φέτος έχω ανανεωθεί!
    Θα κάνουμε και παράσταση στις 8 Φεβρουαρίου εδώ στο Αιγάλεω σε ένα πολιτιστικό κέντρο. Θα σου στείλω πρόσκληση εννοείται!
    Φιλιά πολλά
    Να είσαι καλά, εμπνευσμένε δάσκαλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Διονύσης είναι ειδικός στη ταραντέλλα!Έχουμε και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα για αυτά!Να τον βάλετε να σας μάθει ταραντέλλα!:Ρ

      Διαγραφή
    2. Μπράβο, κορίτσια, πολύ χαίρομαι.

      Θα μπορούσατε να κοιτάξετε και τον καταλανό Luis Llach. Έχει κάνει πολλά τραγούδια με θέμα τη θάλασσα, τη Μεσόγειο ( Maremar, un pont de mar blava, vaixell de Grecia και ένα σωρό άλλα )αλλά έχει μελοποιήσει και την Ιθάκη του Καβάφη που συνδυάζει και θάλασσα και ξενιτιά και Ισπανία και Ελλάδα και και.

      Ο πορτογάλος Fausto, επίσης, έχει θέματα από θάλασσα ( navegar navegar..), ο καστιλιάνος Paco Ibañez τραγουδάει γνωστούς ισπανούς ποιητές και συναντάς τα θέματα που θέλεις, ενώ η δεξαμενή των fados είναι τεράστια. Ψάξτε τα, αν θέλετε, αυτά και βλέπετε..

      Διαγραφή
    3. Νίκο, τα εν οίκω μη εν δήμω. Μη με απειλείς με τέτοια ντοκουμέντα! Έχουμε και ένα κύρος στην παλιοκοινωνία, να το χάσουμε κι αυτό;;

      Διαγραφή
    4. Ε μα τι ΗΑ είμαστε αν δν απειλούμε με τα ντοκομεντα αυτα τν βασικο υποπτο!
      Και τι τα οικω μη εν δημω,εχουμε ντοκουμεντα στο μπλογκι π τα αποδεικνύουν! Χεχε!

      Διαγραφή
  5. Θα σας παρακαλούσα εντός 24 ωρών να "κατεβάσετε" την φωτογραφία την οποία παρανόμως χρησιμοποιείτε παράνομα και δίχως άδεια και η οποία προέρχεται από την προσωπική μου φωτογραφική συλλογή.

    Καλό θα ήταν δε, προτού ασχοληθείτε με εργασίες να μάθετε την έννοια του σεβασμού στην πνευματική ιδιοκτησία.

    ΥΓ> Σε κάθε αντίθετη περίπτωση μη συμμόρφωσης θα "κατέβει" αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλέ μας MLP,

    Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, οι ειρωνείες και οι απειλές;
    Και ξεκινήσατε τόσο καλά ( "θα σας παρακαλούσα")..

    Λοιπόν, καμία παρανομία και καμία έλλειψη σεβασμού: 1) Η φωτογραφία σας, εμπεριέχει τα στοιχεία σας, δεν αμφισβητεί κανείς την πνευματική σας ιδιοκτησία, ούτε την οικειοποιείται. 2) Κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδίκτυο, όπως δισεκατομμύρια άλλες που ανήκουν σε προσωπικά αρχεία και που οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους αποφάσισαν να τις παραδώσουν σε κοινή όχι μόνο θέα, αλλά και χρήση ( αφού ενώ υπάρχουν τεχνικές προστασίας κατά της παράνομης, όπως λέτε, χρήσης τους από άλλους, εσείς δεν τις έχετε βάλει σε λειτουργία.)

    Πώς, αλήθεια, μία φωτογραφία που γράφει πάνω της από ποιον είναι τραβηγμένη και επεξεργασμένη είναι αντικείμενο πνευματικής κλοπής; Μήπως να σας κάνει μήνυση και ο αρχιτέκτονας του σπιτιού που φωτογραφίζετε για χωρίς άδεια χρήση των πνευματικών του προϊόντων;

    Την έννοια του σεβασμού την ξέρουμε, να είστε βέβαιος, αν σας απασχολεί αυτό.
    Αλλά ξέρουμε και τη χαρά της μοιρασιάς, της ανταλλαγής, της δοτικότητας. Και ανοίγοντας τις σκέψεις μας, τις δουλειές μας και τα δημιουργήματά μας στο διαδίκτυο ξέρουμε από πριν ότι όλα αυτά τα μοιραζόμαστε με τους άλλους.

    Θα την κατεβάσουμε τη φωτογραφία σας, μην ανησυχείτε. Αλλά μη μας απειλείτε. Δεν έχουμε παραβιάσει κανένα ούτε νομικό ούτε ουσιαστικό όριο σεβασμού και πνευματικής ιδιοκτησίας.
    Μόνο και μόνο για να καταλάβετε ότι οι απειλές τύπου 24 ωρών και συμμόρφωσης και "θα κατέβει αλλιώς" είναι άστοχες, θα την κατεβάσουμε λίγο αργότερα :-)
    Ή, τέλος πάντων, κατεβάστε την "αλλιώς" όπως λέτε.

    ( Πάντως, κοιτάξτε και λίγο γλωσσικά το σχόλιό σας: Λέγοντας "παρανόμως χρησιμοποιείτε παράνομα", μας σπρώχνετε να καταλάβουμε ακριβώς το αντίθετο απ' αυτό που πιστεύω πως θέλατε να καταλάβουμε:-) )

    Μη χαλάμε τις καρδιές μας, λοιπόν. Θα την κατεβάσουμε, είπαμε. Δεν υπάρχει λόγος να σας στενοχωρούμε. Όμως, κοιτάξτε κι εσείς λίγο το ύφος και την επιθετικότητά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις