Άμα είχες ένα μαγικό ραβδί τι θα άλλαζες;

Από μικρός προσδοκώ μία αλλαγή.

Από τότε που ένιωσα την αδικία να με πνίγει.

Από τότε που είδα συμμαθητές μου να ξεφωνίζουν "Ξύλο,ξύλο" λες και έγινε κάποιο θαύμα.

Από τότε που ήμουν σε ένα γλέντι γάμου.Τότε που είχαμε φαϊ για 300 καλοχορτάτα ανθρωπάκια.Φαϊ για πέταμα.Τότε που δόθηκαν τόσα λεφτά για αυτό το γλέντι.Τότε που βρισκόμουν σε αυτό το γλέντι και μας χώριζε ένα τζάμι με τον έξω κόσμο.5 εκατοστά με τον έξω κόσμο.5 εκατοστά με  το κοριτσάκι από τον έξω κόσμο.Με το κοριτσάκι που κρύωνε επειδή ήταν χειμώνας και δεν είχε κάτι ζεστό να φορέσει.Επειδή δεν είχε κάπου να πάει.Επειδή δεν είχε κάπου να πάει.Γιατί έπρεπε να πουλήσει χαρτομάντηλα για να βάλει κάτι στο στόμα της.Οτιδήποτε!Όχι αρνιά και πολυτελείς ΜΑΛΑΚΙΕΣ που είχαμε τόσα για πέταμα.Και ποιος είδε το κοριτσάκι;Ποιος;Εγώ μάλλον.Αλλά γιατί;Ίσως επειδή ήμουν μικρό παιδί ακόμα όπως κια αυτή 7-8 χρονών.Ίσως να μην το βλέπω πια.Τότε που δε βγήκε κανείς να του προσφέρει κάτι.Τότε που αρνήθηκα να φάω και εκείνη τη στιγμή πήραν πρέφα το κοριτσάκι απ'έξω.Μας χάλασε το γλέντι το κοριτσάκι.ΣΚΑΤΑ.

Επιζητώ την αλλαγή από τότε που άκουσα τη λέξη μίσος.

Από τότε που είδα μισό εκατομμύριο κόσμου να διαλύεται σαν πύργο από κωλόχαρτο από μία χούφτα ρομποτανθρώπων.

Από τότε που αυτοί οι άνθρωποι έγιναν ρομπότ.

Από τότε που όταν λέμε "Σ'αγαπώ" σκεφτόμαστε το σεξ.

Από τότε που τα αισθήματα κρύφτηκαν πίσω από το φεγάρι και ήρθε η εποχή της ψυχρής λογικής.

Από τότε που η αγκαλία έγινε χρήμα και το χρήμα Θεός.

Από πάντα.

Από τότε που χρειάζεται μαγικό ραβδί για να αλλάξει ο κόσμος.



Κάποιες επεξηγήσεις:
1)Έγραψα τόσα για το κοριτσάκι και το γλέντι διότι είναι μία ανάμνηση που έχει χαραχτεί πολύ βαθιά στο μυαλό μου.
2)Το παρουσιάζω ακριβώς έτσι όπως μου βγήκε εκείνη την πολύ συναισθηματική βραδιά.
3)Στο τέλος αυτής της πολύ συναισθηματικής βραδιάς έστειλα σε όλες τις επαφές το περίφημο 
e-mail... 
Σαςς αγαπώ όλους!

Σχόλια

  1. Ααααα από εκεί προήλθε το περίφημο μαιλ!!ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ!!χΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!Οι άνθρωποι πεινάνει και εμείς σκεφτόμαστε τι ρούχα που ΔΕΝ χρειαζόμαστε(και αυτό πάει κυρίως στις γυναίκες)!!Τόσα λεφτά σε βλακείες,παράτες,γλέντια,τα φωτάκια των Χριστουγέννα,την καλύτερη και μεγαλύτερη Φάτνη,τα ωραίοτερα πράγματα,λες και τα πράγματα κάνουν τον άνθρωπο!!Ο ευτελισμός της αγάπης!!Άνθρωποι κάνουν πως ερωτευονται για ψήφους!!Ναι για ψήφους και θα πω και ποιοι είναι!!Άνθρωποι της ΠΑΣΠ!!Δεν υπάρχει κανενας ενδοιασμός!!Άνθρωποι υποκριτές!!Γλεντάμε,τρώμε,έχουμε το ωραίο μας χρυσό ρολογάκι και δίνουμε,για να μην μας πούνε και και σκληρόκαρδους και επειδή είναι και της μόδας,κανένα ευρω σε καμιά ΜΚΟ για τα παιδια της Αφρικής,λες και αυτά τα ρωτήσαμε αν θέλουν!!Έχουμε εθιστεί στον δυτικό πολιτισμό τόσο πολύ που νομίζουμε ότι όλοι θέλουν την ανάγκη μας!!Άνθρωπε της Δύσης η φωτιά έχει φτάσει σπίτι σου!!Σήμερα ο γείτονας σου πεινάει,αύριο ΕΣΥ!!Αν δεν αλλάξουμε μυαλά μας περιμένει όχι πείνα αλλά θάνατος και ξέρω καλά τι λέω!!Ας φτιάξουμε την κοινωνία της ΑΓΑΠΗΣ!!Ελάτε όλοι λοιπόν!!Προτείνω να φτιάξουμε ένα μανιφέστο,μια διακύρηξη για την κοινωνία που θέλουμε,κάτι συλλογικό,την απαρχή ενός νέου ονείρου νέας περιπέτειας με έναν στόχο!!Την επικράτηση της κοινωνίας της ΑΓΑΠΗΣ!!Όποιος θέλει μπορεί να το προσυπογράψει!!Αν θέλει μπορεί να αλλάξει την ορολογία αρκεί να περιέχεται ως στόχος αυτός,η κοινωνία της ΑΓΑΠΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΕΡΟΧΟ!!!

    ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΕΓΩ ...

    ...ευχομαι να ειστε ολοι καλα..βασικα πολυ καλα!!!

    ζουμε σε δυσκολους καιρους ομως εμεις καταφερνουμε παντα να κανουμε την αλλαγη !!!

    ... σας χαιρετω και σας φιλω οοοολους!!!

    :D
    Υ.Γ. δεν σας ξαχασα(εννοειται)..το λεω γιατι δεν σας εχω επισκεφτει ακομα... αυτο ομως ειναι γιατι απλως δεν εχω ανεβει αθηνα καθολου!!!


    απειρα φιλια σε ολους!!! Α!και για να μην το ξεχασω....
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΑΚΟ+ ΣΤΕΛΙΟ!!!!!!!!!!!! (αν και λιγακι καθυστεριμενα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς μήτερ σε αγαπάμε!!ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

    Θα τους επισκεφτούμε τα Χριστούγεννα μαζί και τότε αλοίμονο τους!!!Θα κυριεύσουμε τον κοοοοοοοοσμοοοοοοο!!!Μπουαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στέλιο, σ'ευχαριστούμε
    για τη δοτικότητα, τον αυθορμητισμό, την εμπιστοσύνη.

    Σας μεταφέρω ένα απόσπασμα από την Ασκητική του Καζαντζάκη, που "συνομιλεί" με τις σκέψεις αυτές:
    "Ξεκίνησα από ένα σκοτεινό σημείο, τη Μήτρα˙οδεύω σ’ ένα άλλο σκοτεινό σημείο, το Μνήμα. Μια δύναμη με σφεντονάει μέσα από το σκοτεινό βάραθρο˙μια άλλη δύναμη με συντραβάει ακατάλυτα στο σκοτεινό βάραθρο.
    Δεν είμαι ο κατάδικος που τον ποτίσαν κρασί για να θολώσει το μυαλό του˙ με λαγαρά τα φρένα, νηφάλιος, δρασκελώ το ανάμεσα στους δυο γκρεμούς μονοπάτι.
    Και μάχουμαι πώς να γνέψω στους συντρόφους, προτού πεθάνω. Να τους δώσω το χέρι μου, να προφτάσω να συλλαβίσω και να τους ρίξω έναν ακέραιο λόγο. Να τους πω τι φαντάζομαι πως είναι ετούτη η πορεία˙και κατά πού ψυχανεμίζουμαι πώς πάμε. Και πως ανάγκη να ρυθμίσουμε όλοι μαζί το περπάτημα και την καρδιά μας.
    Ένα σύνθημα, σα συνωμότες, ένα λόγο απλό να προφτάσω να πω στους συντρόφους!
    Ναι, σκοπός της Γης δεν είναι η ζωή, δεν είναι ο άνθρωπος. Έζησε χωρίς αυτά, θα ζήσει χωρίς αυτά. Είναι σπίθες εφήμερες της βίαιης περιστροφής της.
    Ας ενωθούμε, ας πιαστούμε σφιχτά, ας σμίξουμε τις καρδιές μας, ας δημιουργήσουμε εμείς, όσο βαστάει ακόμα η θερμοκρασία τούτη της γης, όσο δεν έρχουνται σεισμοί, κατακλυσμοί, πάγοι, κομήτες να μας εξαφανίσουν, ας δημιουργήσουμε έναν εγκέφαλο και μιαν καρδιά στη Γης, ας δώσουμε ένα νόημα ανθρώπινο στον υπερανθρώπινο αγώνα! »

    ΥΓ. Ιωάννα, πολλά φιλιά. Όλα καλά στο νότο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ιωάννα μας καλή κι αγαπημένη,μας λείπει η φωτεινή σου ύπαρξη-αυτό το ναι!!! στη ζωή κ'στους ανθρώπους που είσαι ολόκληρη.[φιλιά στην Ειρηνούλα κ'τον "κατ'εμέ" Κώστα]
    Με συγκίνησες,Στέλιο,-όχι πως είναι παράξενο βέβαια.Δεν ξέρω γιατί,αλλά θυμήθηκα αγαπημένους στίχους του Σεφέρη κ'θέλω να σ'τους χαρίσω:
    "τραγούδησε,μικρή Αντιγόνη,τραγούδησε,τραγούδησε.Δε σου μιλώ για τα περασμένα,μιλώ για την αγάπη.Στόλισε τα μαλλιά σου με τ'αγκάθια του ήλιου,σκοτεινή κοπέλα.Η καρδιά του Σκορπιού βασίλεψε,ο τύραννος από τον Άνθρωπο έχει φύγει.Κι όποιος ποτέ του δεν αγάπησε,θ'αγαπήσει,στο φως."
    Θα μπορούσε το κοριτσάκι να το λένε,Αντιγόνη.

    Σε αγαπάμε κι εμείς-όλοι...
    Άννα Ζ.


    Άννα Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. :) ... ομορφα σχολια!!!!


    ...εδω στον νοτο ειναι ολα πολυ καλα!!! θα τα πουμε ολα βεβαια και απο κοντα... εχουμε συνηθισει για τα καλα!

    ... κ.ζωγακη & κ.μανεση...ειμαστε ολοι πολυ καλα,,σας φιλουμε και σας χαιρετουμε.. ( τα φιαλαι και χαιρετισματα ειναι απο την ειρηνη,τον αλεξη(παρασκευα) και εμενα)


    ..απειρα φιλια σε ολους!!!

    Υ.Γ. θα σας παρακαλουσα να πειτε στην κ.καλοφυρη να γραφει και αυτη στο blog...


    αυτααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιας Ιωάννα είπες νότο ακούστε ένα τραγουδάκι από τον Βορρά!!ΧΑΧΑ!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=UWf0sTSp1Zk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στέλιος, Ιωάννα, Νίκος
    πολύ νιάτο, αυθορμητισμός, ιδέες!!!
    Λένε πώς τα έντονα συναισθήματα μας κινητοποιούν, ας ευχηθούμε να ισχύσει για όλους μας,
    ετσι, για να αλλάξει αυτός ο κόσμος!
    Σε ευχαριστούμε Στέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις