Τα oneiromageiremata.blogspot.com συμμετέχουν στο αφιέρωμά μας

Στην πρόσκλησή μας για συμμετοχή στην " εβδομάδα περιβάλλοντος " που είπαμε να κάνουμε στο ιστολόγιό μας, ανταποκρίθηκε η φίλη μας η Κική, τα oneiromageiremata.blogspot.com. Μας ετοίμασε μια παρουσίαση με φωτογραφίες δικές της, από τη Ζάκυνθο. Την ευχαριστούμε πολύ, θυμίζοντας πως η χαρά μας είναι μεγάλη τις φορές που αυτό το blog καταφέρνει και κινητοποιεί τους αναγνώστες, τους φίλους μας και, κυρίως, τους μαθητές μας.

Να η παρουσάσή της:

Ημέρα περιβάλλοντος πριν λίγες μέρες και είπα να συμβάλω κι εγώ στο μπλογκ σας για το φίλο μου το Διονύση.
Αλήθεια, χρειάζεται το περιβάλλον συγκεκριμένη ημέρα για να το τιμούμε και να το θυμόμαστε; Είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει βίωμα στη ζωή μας, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Δεν ξέρω ειλικρινά με ποιον τρόπο ο έλληνας πρέπει να γαλουχηθεί για να πειστεί ότι αυτός ο πλανήτης μας φιλοξενεί και γι΄ αυτό πρέπει να τον προσέχουμε. Οφείλουμε να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας σε καλύτερη κατάσταση και όχι σε χειρότερη.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Ας αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας και ας περπατήσουμε ή ας προτιμήσουμε τα μέσα μεταφοράς.

Ακόμα καλύτερα; Ας πιάσουμε το ποδηλατάκι μας!

Έτσι, σιγά-σιγά, δε θα έχουμε εικόνες σαν αυτή από μόλυνση στην ατμόσφαιρα...

...αλλά σαν αυτή!

Τα σκουπίδια δεν έχουν θέση έξω από τους κάδους.

Τα δέντρα είναι ένα στολίδι από μόνα τους. Δε χρειάζεται ντεκόρ ολόγυρα!

Η θάλασσα δεν είναι σκουπιδότοπος. Τέτοιες εικόνες είναι σκέτη ντροπή! Μετά, θέλουμε και τουρισμό! Οι φωτό που ακολουθούν είναι έξω από το λιμεναρχείο Ζακύνθου με διαφορά ενός χρόνου περίπου. Τι άλλαξε;


Τέτοιες εικόνες αξίζουν στις θάλασσες μας. Η φωτό είναι από τον ΕΟΤ Ζακύνθου, ένα χώρο που φροντίζουν οι ντόπιοι ψαράδες. Ιδιωτική πρωτοβουλία η καθαριότητα; Μάλλον...

Ας σταματήσουμε να βιάζουμε τα βουνά. Τα κάψαμε, τα γυμνώσαμε, δεν αφήσαμε σημείο άχτιστο, όλα εις το όνομα της προόδου, της εξέλιξης και του τουρισμού!

Εικόνες σαν αυτές μας πονάνε...

Προτιμάμε εικόνες σαν αυτές...

Το περιβάλλον είναι αυτό που μας δίνει ζωή. Δίνουμε για να μας δώσει. Αν δεν προσέξουμε, σύντομα θα είναι πολύ αργά για να κάνουμε οτιδήποτε. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, όχι φωνάζοντας και διαδηλώνοντας, αλλά ήσυχα και αθόρυβα, λένε πως είναι ήδη αργά. Εύχομαι να κάνουν λάθος. Εύχομαι να είναι αναστρέψιμη ακόμα η κατάσταση .
Εύχομαι τέλος, εσείς παιδιά, που είστε τυχερά που βρίσκεστε σε αυτό το σχολείο με τόσους δασκάλους αξιόλογους που ενδιαφέρονται για σας, για την τέχνη και για την πρόοδό σας, να έχετε πάρει τα καλύτερα παραδείγματα και να τα μεταδώσετε και σε άλλους.


Για το 6ο Λύκειο Καλλιθέας

Σχόλια

  1. Τι ωραία έκπληξη και τι όμορφη παρουσίαση!
    Προσεγμένο κείμενο,
    σενάριο και εικόνες,
    καταγραφή μιας πραγματικότητας που πονάει,
    αλλά και ελπίδα ότι μια άλλη πραγματικότητα είναι εφικτή.

    Oneiromageiremata,
    ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωωωωω...ευχαριστώ για τη φιλοξενία! Τιμή μου! Θα ήθελα να εργάζομαι ανάμεσά σας, σε ένα τόσο δραστήριο σχολείο με τόσο ενδιαφέροντες δασκάλους και παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμ' έπος αμ' έργον, Κικίτσα. Μουσικό στο σχολείο δεν έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντεν είμαι μουσικός καρντιά μου! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολύ όμορφη η πρωτοβουλία σας και η δουλειά σας. πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι για τις καλύτερες μέρες που θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. evlahos,
    Eυχαριστούμε. Φασούλι το φασούλι..
    Η επίσκεψή σου ήταν αφορμή να δω το ιστολόγιό σου ( evlahos photography )και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των φωτογραφιών - άλλωστε τόσοι επισκέπτες αυτό σχολιάζουν...Δουλειά με μεράκι και αισθητικό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μακάρι Oneiromageiremata o πλανήτης μας να γίνει τόσο ωραίος όπως τον επιθυμείς μέσα από την ανάρτησή σου,και όπως τα ωραία μαγειρέματά σου που αφήνει να εννοηθεί το μπλογκόνομά που έχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι φωτογραφίες "πριν και μετά", δούλεψαν πολύ στην κατεύθυνση μιας ελπίδας, ότι πολλά μπορούν να γίνουν!Συγχαρητήρια oneiromageiremata!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιό μας στοχεύει στη συμμετοχή, τη συζήτηση, την ανταλλαγή, την έκφραση απόψεων και ιδεών, γι' αυτό και τα σχόλιά σας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα:-)

Δημοφιλείς αναρτήσεις